Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Στάση πληρωμών στην Κύπρο! Εργοδότες: Με κλειστές τις τράπεζες δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτα και κανέναν!

Δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές των επιχειρήσεων ούτε και οι πληρωμές προς τους εργαζόμενους στο τέλος του μήνα
- Η Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), καλει Κυβέρνηση και ΚτΚ να ανοίξουν τις τράπεζες, αφού κάθε μέρα που περνά η ζημιά στις επιχειρήσεις και..... την οικονομία αυξάνεται
- Συστήνει στους επιχειρηματίες να πάρουν τα μέτρα τους και στον κόσμο να είναι ψύχραιμοι και να κάνουν υπομονή

Τα λόγια και οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τελείωσαν αλλά η σκληρή πραγματικότητα κάνει την εμφάνισή της με τον πιο σκληρό τρόπο στην καθημερινότητα των Κυπρίων.

Η φράση "σταση πληρωμών" δεν είναι υπερβολική πλεον. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ερωτηθείς πώς θα επηρεάσει το κλείσιμο των τραπεζών την πληρωμή μισθών και υποχρεώσεων από επιχειρήσεις στο τέλος του μήνα, είπε ότι «σίγουρα οι πληρωμές των επιχειρήσεων δεν μπορούν να γίνουν, ούτε βέβαια και οι πληρωμές στους εργαζόμενους και αυτό δημιουργεί πολλά άλλα προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία».

Ανέφερε ακόμη ότι γίνονται συνεχείς συσκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί.

«Ετοιμάζουμε τώρα άλλη μια σύσκεψη για να δούμε τις διαδικασίες που αναμένουμε να καθορίσει η Κεντρική Τράπεζα», είπε.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι η ΟΕΒ έχει επικοινωνήσει με την Κεντρική, από την οποία έλαβαν την απάντηση ότι προετοιμάζονται τα τελικά σημεία των διαδικασιών.

Πιθανόν, ανέφερε, «να έχουμε μια συνάντηση μαζί τους αύριο το απόγευμα, για να δούμε τι τελικά θα έχουν καθορίσει τόσο για τις δύο τράπεζες – Κύπρου και Λαϊκή – όσο και για τα άλλα τραπεζικά ιδρύματα».

  www.newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg