Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Ναυμαχία" για τον "Ηλιάτορα"

Ναυμαχία για τον Ηλιάτορα

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου, μετά την καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ ότι σκάφος της οικογένειας Καμμένου, υπό την ονομασία «Iliatoras of London» είναι εγγεγραμμένο σε εταιρεία offshore προκειμένου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να γλιτώνει φόρους, όπως λέει.
Σύμφωνα με Τα Νέα και τα έγγραφα που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το πολυτελές σκάφος Iliatoras of London, μάρκας Ferreti, μήκους 17,19 μέτρα, ανήκει στην offshore εταιρεία Cass Corporation Limited, η οποία φέρεται να έχει την ....
έδρα της στην οδό Hill 7, στην περιοχή Douglas της Νήσου Μαν, ανάμεσα στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Δεκεμβρίου 2011 για την ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων, η Νήσος Μαν περιλαμβανόταν στη λίστα των 47 κρατών που δεν συνεργάζονταν με την Ελλάδα.
Συνδεόμενοι στην offshore που φέρεται να σχετίζεται με το σκάφος αναψυχής, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίζεται ο Michael Doyle για λογαριασμό της εταιρείας Beemac και η Belinda Lanyon για λογαριασμό της Cara Consultans Limited.
Και οι δύο συνδεόμενοι πάντως εμφανίζονται ως διαχειριστές σε πληθώρα offshore εταιρειών.
«Τις μετοχές τις έχουν οι δύο Αγγλοι ως πληρεξούσιοι, αλλά πού είναι το χαρτί της ιδιοκτησίας;» διερωτάται ο κ. Γεωργιάδης και υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος «έχει ορίσει τον πατέρα του ως χρήστη και τον εαυτό του ως σκίπερ για να γλιτώνει τους φόρους».
«Ως υπουργός ο κ. Καμμένος θέριζε το Αιγαίο με αυτό το σκάφος, όλοι ξέρουν ότι είναι δικό του» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο Πάνος Καμμένος αρνείται ότι κατέχει το σκάφος με το όνομα Iliatoras of London και σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι «πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών υπό αγγλική σημαία Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος (ο πατέρας του) από το 1993, δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα».
Ο κ. Καμμένος προειδοποιεί ακόμη ότι θα οδηγήσει στην ποινική και αστική δικαιοσύνη «τους συκοφάντες των παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα μέσα που αναπαράγουν μετά τη διάψευσή του τη λάσπη».

Πηγή: Τα Νέα
 http://www.enikos.gr/politics/141073,Naymaxia_gia_ton_Hliatora.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg