Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ντάισελμπλουμ: Υπό αυστηρές προϋποθέσεις, τον Απρίλιο του 2014 θα εξεταστεί τυχόν νέα μείωση του χρέους

 
Ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Την ανάγκη συνέχισης των δομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup ξεκινώντας την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιάννη Στουρνάρα...
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα κινηθεί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις διαφορετικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ, ο Ολλανδός αξιωματούχος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν από την Κομισιόν.

Για το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί -εφόσον παραστεί ανάγκη- τον Απρίλιο του 2014, υπό τις προϋποθέσεις της ύπαρξης πρωτογενών πλεονασμάτων και τήρησης των μεταρρυθμίσεων.

Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κενό που φαίνεται να υπάρχει για το 2015 και 2016, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει το 2014 και ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg