Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ε, όχι και η Αθήνα "δικιά" σας!!!!

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Όπως καταγγέλλει η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride), η διεύθυνση της εταιρείας «ΣΤΑΣΥ» που διαχειρίζεται το Μετρό δεν δέχτηκε να αναρτήσει διαφημιστικές αφίσες για το Φεστιβάλ. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ήσαν διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά για τις διαφημίσεις αυτές...

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες που δημοσιεύει Το Βήμα, το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημά τους να μεταδοθεί ως κοινωνικό μήνυμα, η διαφήμισή του από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως αναφέρεται στην απόφαση το σποτ «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα».

Ανεπισήμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ως αιτιολογία εκπρόσωποι του ΕΣΡ δήλωσαν ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό επειδή περιείχε μια σκηνή ενός φιλιού ανάμεσα σε δύο γυναίκες.
«Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της βαθιάς ομοφοβίας που επικρατεί στην Ελλάδα» δήλωσε στην ίδια εφημερίδα η Αντρέα Γκίλμπερτ, μέλος της επιτροπής διοργάνωσης του Gay Pride. «Δεν θέλουμε ανοχή, θέλουμε αποδοχή», συμπλήρωσε.

Το 9ο Athens Pride θα πραγματοποηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου με σύνθημα «Η Αθήνα δικιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg