Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Παραλίγο τραγωδία: Χωρίς καύσιμα βρετανικό αεροσκάφος Boeing 737-300 με 146 επιβάτες

 Θρίλερ στον αέρα επάνω από την Ανδραβίδα όταν βρετανικό επιβατικό αεροσκάφος ένα Boeing 737-300 με 146 επιβάτες έμεινε από καύσιμα στον αέρα και κινδύνευσε άμεσα με συντριβή...

Το αεροσκάφος διασώθηκε λόγω της επέμβασης και των κατευθύνσεων που έδωσε η ΑΒ της Ανδραβίδας όπως αναφέρουν στο defencenet.gr, πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφοςκαι ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου –για άγνωστους λόγους-  το πλήρωμά του εξέπεμψε σήμα κινδύνου και επικοινώνησε στις 13:27 με τους ελεγκτές της ΑΒ της ΠΑ της Ανδραβίδας λέγοντας πως "βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας χαμηλού επιπέδου καυσίμου".

Το πλήρωμα του αεροσκάφους κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λέγοντας “Mayday Mayday Emergency Fuel”.

Οι ελεγκτές της Ανδραβίδας αμέσως έδωσαν πορεία στο αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, όπως και έγινε.

Για να κηρύξει το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάσταση ανάγκης λόγω χαμηλού επίπεδου καυσίμου αυτό μπορεί να οφείλεται να δύο αιτίες.
Πρώτη αιτία είναι να έχει γίνει λάθος φόρτωση καυσίμου από το αεροδρόμιο αναχώρησης (κάτι για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει ο κυβερνήτης του αεροσκάφους) ή υποήρξε διαρροή καυσίμου από ελαττωματική σωλήνωση κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Η εμπλοκή της ΑΒ της Ανδραβίδας και των ελεγκτών της ΠΑ πραγματικά διέσωσε το αεροσκάφος (εκείνη την ώρα ήταν εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου - αυτή εκτείνεται σε ένα κύκλο 18 χλμ. περίπου - με αποτέλεσμα να είναι το μόνο αρμόδιο για την παροχή πορείας προσγείωσης.
Ευτυχώς για το πλήρωμα αλλά και τους επιβάτες  του αεροσκάφους όλα πήγαν κατ΄  ευχήν και αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.
Πάντα μετά από ένα τέτοιο περιστατικό συστήνεται επιτροπή από την ΥΠΑ προκειμένου να διαπιστώσει τους λόγους για τα χαμηλά επίπεδα καυσίμου. Εάν αποδειχθεί ότι δεν πρόκειται για διαρροή και διαπιστωθεί ότι πρόκειται για λάθος φόρτωσης καυσίμου τότε η ευθύνη βαραίνει τον κυβερνήτη και του αφαιρείται το πτυχίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg