Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Νέα δημοσκόπηση Alco για το «Πρώτο Θέμα»


Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 19,4%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,8% και ακολουθούν...




το ΠΑΣΟΚ με 6,5%,
οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%,
το ΚΚΕ με 4,5% και η
ΔΗΜΑΡ με 3%.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα φτάνει το 6%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 9,5%. 

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους (53%) οι πολίτες και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρχει καλή συνεργασία.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει, η δημοσκόπηση δείχνει-τόσο στη δεξαμενή ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όσο και γενικότερα- θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων)

Αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ, το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις αποφάσεις για ριζικές αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ το 25% όχι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg