Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Άρχισαν τα μαχαιρώματα στη Δικομματική!!!


Λιγότερο από μια εβδομάδα ζωής μετρά η δικομματική κυβέρνηση, αλλά τα μαχαίρια βγήκαν για τα καλά. Είχε προηγηθεί, μεσοβδόμαδα, η ενόχληση του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΓΑ αλλά και αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από το ΠΑΣΟΚ...

Ήταν, όπως, φαίνεται οι προειδοποιητικές βολές για ότι θα επακολουθούσε και ό,τι μάλλον θα ζήσουμε για όσο καιρό μείνει στην εξουσία η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Αφορμή για τη... σφαγή των τελευταίων ωρών ήταν η ομιλία του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου κατηγόρησε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου πως κατέστρεψε την Ελλάδα.

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η απάντηση ήρθε από το διαδίκτυο, από τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον βουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Καρύδη. Και οι δυο απάντησαν με σκληρές εκφράσεις.

Απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη, ο Μιχάλης Καρχιμάκης έγραψε σε blog και ανήρτησε στο Facebook:
«Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν.

Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρεπείς και την δημοκρατία.

Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΌΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης.

Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί.

Η ασέβειες και οι απρέπειες, ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας και της πολιτικής και της κοινωνικής».

Ο δε Δημήτρης Καρύδης έγραψε στο twitter: «Όσοι οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα.
Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντ. Σαμαρά.
Ο Βορίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου».
Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν ο μοναδικός που έβαλε κατά του κυβερνητικού εταίρου της Νέας Δημοκρατίας. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, που ζήτησε να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο.
 «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με τον κατ΄ανάγκην κυβερνητικό εταίρο μας, δεν μπορούμε να δεχόμαστε κριτική από το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και ο πρώην πρόεδρός του λοιδώρησε τη χώρα μας διεθνώς», είπε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων.

 Σκληρή απάντηση της Γεννηματά στον Βορίδη

"Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου  και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα.Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων", τονίζει η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά απαντώντας στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ.
"Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι  λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν  αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια", επισημαίνει η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας:
"Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση  θέτουμε  τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την  απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση,   αλλά και με την  απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg