Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μονομερή επέμβαση στη Συρία προανήγγειλαν οι ΗΠΑ

http://www.topandlatest.com/wp-content/uploads/2012/12/Barack-Obama-John-Kerry-Getty.jpg

Οι ΗΠΑ είναι απολύτως πεπεισμένες ότι συριακό καθεστώς ήταν αυτό που χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικός των ΗΠΑ, John Kerry...

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε πως οι νεκροί από την επίθεση ανήλθαν σε 1.429 εκ των οποίων τουλάχιστον οι 426 ήταν παιδιά.

Τα ευρήματα στη Συρία είναι ξεκάθαρα, τόνισε ο Kerry προσθέτοντας ωστόσο πως ο ΟΗΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά.

Ο υπουργός στη συνέχεια σημείωσε πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές φέτος χημικά όπλα και πως στην επίθεση της 21ης Αυγούστου οι ρουκέτες προήλθαν από κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Ο Kerry χαρακτήρισε τον Άσσαντ «τραμπούκο» και «δολοφόνο» ενώ χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αν και δεν δήλωσε ότι η επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσσαντ επίκειται άμεσα, ο Kerry σημείωσε πως ότι διαλέξουν να κάνουν οι ΗΠΑ έχει ιδιαίτερη σημασία για την ασφάλεια της χώρας.

Επίσης σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν βάσει του δικού τους χρονοδιαγράμματος και πως οποιαδήποτε ενέργεια θα είναι περιορισμένη χωρίς να περιλαμβάνει την ανάπτυξη στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας.

Ο Kerry ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ότι έπραξαν στο Ιράκ και ο,τιδήποτε κάνουν δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις επεμβάσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη.

Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε επίσης ότι και άλλες χώρες παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, περιμένοντας να δουν εάν η Συρία μπορεί να γλιτώσει αφού έκανε χρήση χημικών. Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει κατά συνέπεια ένα "μήνυμα" στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. "Έχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Έχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κέρι τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου.

"Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ σκληρά αν κλείσουμε τα μάτια στην αδικαιολόγητη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν δικτάτορα, παρά τις προειδοποιήσεις", κατέληξε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg