Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ο Πάγκαλος «καίει» Σημίτη – Γερμανία – ΕΥΠ ;

 http://www.theschooligans.gr/site/images/stories/newsthumbs/14/pagkalos/pagkalos_1.jpg
Του  Γιάννη Ντάσκα


Είναι ο μόνος υπουργός Εξωτερικών παγκοσμίως που… αυτοδιαφημίζεται  ότι είχε αναπτύξει δίκτυο παρακολούθησης των Αμερικανών πρεσβευτών γύρω από την Ελλάδα.
Και είναι Έλληνας!...


Είναι ο τεράστιος σε όγκο και σε στόμα Θόδωρος Πάγκαλος.

Στην εκπομπή του σε ραδιοφωνικό σταθμό με το γνωστό αυτάρεσκο και «ξερόλα» στυλ ο Θόδωρος είπε: «κάθε πρωί μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου στο Υπουργείο μου έφερναν μια στοίβα χαρτιά και ανάμεσά τους ήταν οι διάλογοι που είχε καταγράψει η ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών πρεσβευτών της Αθήνας και της Αγκυρας.Εκεί έλεγαν διάφορα και με στολιζαν με κοροϊδευτικές λέξεις αστειευόμενοι…»

Ούτε ο πολύς Καντάφι,ούτε σοβιετικός Υπουργός,ούτε Κινέζος,ούτε Πέρσης  είχε υπερηφανευτέι ότι κάθε πρωί με τον καφέ του διάβαζε συνομιλίες αμερικανών πρεσβευτών.

Οι δηλώσεις Πάγκαλου ήρθαν ακριβώς την ώρα που οι Αμερικανοί είναι στριμωγμένοι σε κάθε γωνία της Ευρώπης για τις παρακολουθήσεις ηγετών και εκατομμυρίων πολιτών.

Όχι φυσικά ότι οι άλλοι ‘συμμαχοί» μας,δηλαδή Γερμανοί.Γάλλοι,Βρετανοί είναι καλύτεροι προς την Ελλάδα αυτή την περίοδο και παλαιότερα.Χριστοφοράκους που δωροδοκούσαν είχαν και υα συναφή.

Είναι αστείο να πιστέψει κανείς ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος το έκανε για να ικανοποιήσει εγωϊσμό του.

Γιατί το έκανε τότε;Γιατί να «κάψει» την ΕΥΠ τώρα σε μια κρίσιμη για τα εξωτερικά μας περίοδο και κατά την οποία πιθανόν να προσπαθεί,όπως όλες οι υπηρεσίες του κόσμου να υποκλέψει και συνομιλίες και άλλα χρήσιμα για τα εθνικά μας θέματα στοιχεία;

Μήπως  είχε στηρίξει έστω και στο ελάχιστο τον Ελληνοαμερικανό Στηβ Λάλας όταν συνελήφθη( επειδή μίλησε βαθύ ελληνικό λαρύγγι…) από τους Αμερικανούς για υποκλοπή εγγράφων που αποκάλυπταν άσχημα μαγειρέματα Τούρκων και Αμερικανών το 1992-93;

Ο Πάγκαλος ήταν υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στη δεκαετία του 1980. Απο το 1984 μέχρι το 1989.Το 1993 ξανάγινε για ένα χρόνο υπουργός  Εξωτερικών και όταν το 1996 έγινε πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης ο Θόδωρος ξανάγινε υπουργός Εξωτερικών μέχρι την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του Οτσαλάν στους Τούρκους μέσω Αμερικανών στην Κένυα.Τότε αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί οι χειρισμοί στο θέμα του Οτσαλάν θεωρήθηκαν  χειρισμοί παράδοσης του Οτσαλάν και όχι φυγάδευσής του.

Στο Κενυάτικο Κοινοβούλιο υπήρξε αναφορά ότι για την παράδοση του Οτσαλάν Κενυάτες και Ελληνες μοιράστηκαν ως λύτρα εκατομμύρια δολλάρια.

Ο Παγκαλος είχε προκαλέσει και τη Γερμανία παλαιότερα χαρακτηρίζοντάς την δημόσια «γίγαντα με πήλινα πόδια».  Την πορεία του στην πολιτική την ξεκίνησε ως μέλος του ΚΚΕ.
Τώρα στα γεράματα( έχει συμπληρώσει τα 75 του χρόνια) ο Θόδωρος κάνει ηρωϊσμούς αντιαμερικάνικους που θα ήθελε να είχε κάνει στα νιάτα του και «καίει» την ΕΥΠ;

Η μία εξήγηση είναι αυτή.Η άλλη εξήγηση είναι ότι το είπε απλώς γιατί έτσι μιλάει ο Πάγκαλος.Η 3η είναι για να φιλοτεχνήσει αντιαμερικάνικο προφίλ αφού η πορεία του δείχνει το αντίθετο.

Η 4η εξήγηση είναι ότι μπορεί να φοβάται αποκαλύψεις για σημαντικά γεγονότα της υπουργίας του και σπεύδει να ξεκαρφωθεί.

Μια 5η εξήγηση είναι ότι με την αποκάλυψη «καίει» τον «φιλογερμανό Σημίτη» που τότε ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός και ο αδελφός του αρμόδιος για τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας,άρα κάπως εμπλέκονται και εκείνες στα κατορθώματα της δικής μας ΕΥΠ…

Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του «καίνε» την ΕΥΠ,δίνουν κάθε δικαιολογία στους Αμερικανούς για ανθελληνική συμπεριφορά την περίοδο εκείνη και πλήττουν καίρια τα εθνικά συμφέροντα ως απευθείας παραδοχές αρμόδιου Υπουργού.Και στις ΗΠΑ που τίποτα δεν αμφισβητείται οι Υπουργοί «δεν γνώριζαν και ερευνούν αν υπηρεσιακοί παράγοντες παρακολουθούσαν»κλπ.

Ποιους εξυπηρετείς Θόδωρε βάζοντας τη μυλωνού (Ελλάδα) στους πραματευτάδες (Υπερδυνάμεις) και μην απαντήσεις με ανέκδοτο του στυλι «εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg