Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Προτάσεις για το μέλλον της F1


 Προτάσεις για το μέλλον της F1

Η Formula 1 αλλάζει σημαντικά το 2014 με νέους κανονισμούς τόσο στους κινητήρες, όσο και στη σχεδίαση των μονοθεσίων. Όμως οι αλλαγές δεν φαίνεται ότι θα σταματήσουν καθώς οι άνθρωποι της F1 συζητούν για περισσότερες...


Η πρώτη πρόταση αναφέρει οι οδηγοί να έχουν σταθερούς αριθμούς ανεξάρτητα από τη θέση τερματισμού στο πρωτάθλημα. Αυτό ισχύει τόσο στο MotoGP, όσο και στο Nascar. Αυτή η πρόταση όμως για να ισχύει θα πρέπει να αλλάξουν κι άλλοι υπάρχοντες κανονισμοί, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ο αριθμός ενός οδηγού παίζει ρόλο στην έκβαση αποτελέσματος. Όμως για παράδειγμα, αν στις κατατακτήριες δοκιμές δεν κάνουν κανένα γύρο από δύο οδηγούς και πάνω, τότε η σειρά εκκίνησης του αγώνα θα διαμορφωθεί βάσει του αριθμού κάθε μονοθεσίου.

Η δεύτερη πρόταση αναφέρει υποχρεωτική αλλαγή ελαστικών δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, συζητούν και για όριο γύρων με κάθε γόμα. Η πρόταση αναφέρει ότι οι οδηγοί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη σκληρότερη γόμα (prime) για περισσότερο του 50% του αγώνα και τη μαλακότερη (option) περισσότερο του 30% του αγώνα. Αν αυτή η πρόταση γίνει δεκτή, τότε οι οδηγοί δεν θα έχουν πλέον στο μυαλό τους να κάνουν διαχείριση των ελαστικών και θα πιέζουν στο όριο. Όμως από την άλλη χάνεται κάθε πλεονέκτημα που μπορείς να αποκτήσεις από τη στρατηγική.

Τέλος, στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση του pole position trophy. Η αρχική πρόταση ήταν να παίρνει ένα βαθμό σε κάθε GP ο poleman, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό κι έτσι η πρόταση που υπάρχει για συζήτηση αναφέρει για ένα ειδικό βραβείο στο τέλος της χρονιάς. Το τρόπαιο θα το κατακτά ο οδηγός που θα έχει τις περισσότερες pole position μέσα στη χρονιά και σε περίπτωση ισοπαλίας, θα νικά αυτός που θα έχει τις περισσότερες 2ες θέσεις και ούτω καθεξής.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg