Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο Δημόσιο ο Κάντας


Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο Δημόσιο ο Κάντας

Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντ. Κάντας, κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων...

«Σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ήδη κατατεθεί ποσό 7.039.000 ευρώ που αποτελεί προϊόν εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι «με απόφαση της κυβέρνησης το ποσό αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες του χώρου της υγείας και της παιδείας» .

Όπως τονίζουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας «η σημερινή επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000 ευρώ επιβεβαιώνει εμπράκτως την δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης, αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεων του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό».

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, Δημήτρης Παπαχρήστος και ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση.

Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία.

Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του Αντώνης Κάντας.
 
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg