Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

«Η τελευταία ευκαιρία σας»



Είναι της μόδας τα γράμματα αυτές τις ημέρες, άλλωστε και ο Άγιος Βασίλης δεν κάνει άλλη δουλειά από να ανοίγει επιστολές. Μπορούμε βέβαια, να στείλουμε κι ένα e-mail στην κυβέρνηση, υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με το διαδίκτυο, ή μάλλον δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να απαντούν σε facebook και twitter...


Αφού, λοιπόν, είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουν το μήνυμα, τους το στέλνουμε με κάθε επισημότητα, μία ημέρα πριν το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.

Είθισται η Πρωτοχρονιά να αποτελεί για τους περισσότερους η αφετηρία για μια νέα αρχή, ελπίζουμε για την κυβέρνηση να είναι πράγματι ένα νέο ξεκίνημα κι όχι η… αρχή του τέλους.

Το γράμμα που στέλνουμε έχει τον εξής τίτλο: «Η τελευταία ευκαιρία σας».

Απευθύνεται σε υπουργούς και υφυπουργούς, σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού σε καίριες θέσεις καθώς και στο περιβάλλον του Μαξίμου που καθορίζει εν πολλοίς το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση. Φυσικά και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει αυτή την επιστολή, γιατί αν δεν κάνει ο αρχηγός το ξεκίνημα τότε καλύτερα να μην αρχίσει η κούρσα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

«Αγαπητή κυβέρνηση. Επί 18 μήνες «σώζετε» τη χώρα, αλλά ανάσταση δε βλέπει ο ελληνικός λαός. Αντιθέτως ο Γολγοθάς συνεχίζεται, λες και είναι μια μόνιμη κατάσταση όπου ο κόσμος σηκώνει τον Σταυρό του Μαρτυρίου, στην κυβέρνηση νίπτουν τας χείρας τους, ωστόσο, το έργο σταματά τη Μεγάλη Παρασκευή και δεν έχει παρακάτω.

Μια και μας «σώζεις» αγαπητή κυβέρνηση, λοιπόν, καλό είναι να σώσεις και τον εαυτό σου διότι ο Μάιος έρχεται και η Νέμεσις θα είναι πολύ βαριά. Μέχρι τότε, όμως, έχεις πέντε μήνες προθεσμία, έχεις μια τελευταία ευκαιρία. Ώρα να πεις την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Για παράδειγμα, και προκειμένου να αλλάξεις λίγο το τροπάρι, μπορείς να πεις στον κόσμο ότι το 2012 που ανέλαβες η χώρα ήταν χρεοκοπημένη. Τελεία και παύλα. Κι ότι οι δανειστές θα μας μπουν στο σβέρκο για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Ξεκίνα από αυτή την αλήθεια και άσε τις μπούρδες ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Διότι μπορεί να μη λέγονται Μνημόνια, μπορεί να μην έρχονται συνέχεια οι τροικανοί αλλά η χώρα θα είναι υπό διαρκή εποπτεία. Οι ξένοι θέλουν τα λεφτά τους και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να πάρουν τουλάχιστον τα περισσότερα.

Μια άλλη αλήθεια που πρέπει να πεις είναι ότι τα ασημικά που πωλούνται όσο – όσο, ακίνητα, εταιρείες, πλουτοπαραγωγικές πηγές, άπαξ και φύγουν από τα χέρια μας θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Γι’ αυτό λοιπόν όσο είναι καιρός βρες άλλους τρόπους να λύσεις τα προβλήματα.

Αγαπητή κυβέρνηση, έβαλες τον Γ. Στουρνάρα να πει ότι η χώρα δε θα πάει σε άλλο δανεισμό, σε τρίτο μνημόνιο και σε κούρεμα καταθέσεων. Όμως, πώς θα γίνει αυτό με το χρέος στο 175% και παρ’ ότι προηγήθηκε το κούρεμα; Πώς θα γίνει με μηδενική ανάπτυξη, με ανεργία πάνω από 30%, με σχεδόν το 17% του ελληνικού λαού σε καθεστώς ακραίας φτώχειας; Και πώς θα επιτευχθεί η ανάπτυξη χωρίς ξένες επενδύσεις αλλά και χωρίς ούτε… σάλιο ρευστότητας;

Που είναι άραγε το χρήμα που θα έρεε άφθονο μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός με αίμα;

Είπες ότι πρέπει να γίνει εσωτερική υποτίμηση, και πράγματι έχει γίνει. Οι μισθοί στο δημόσιο τομέα έχουν μειωθεί πάνω από 20% ενώ στον ιδιωτικό επικρατεί το απόλυτο χάος. Κόπηκαν οι συντάξεις και οι κακόμοιροι οι ηλικιωμένοι ζουν στα όρια. Για ποια εσωτερική υποτίμηση, όμως, μιλάς όταν οι τιμές στα προϊόντα είναι ίδιες λες και δεν πέρασε ποτέ κρίση; Και τι είδους υποτίμηση είναι αυτή που έκανες όταν ο κόσμος καλείται να πληρώνει τεράστιους φόρους και δημόσιες υπηρεσίες με τα λίγα χρήματα που του άφησες;

Ως κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά με βασικό παίκτη τη ΝΔ, δηλαδή ένα πατριωτικό, λαϊκό, φιλοευρωπαϊκό κόμμα, τι έκανες για τους πατριώτες, για το λαό, για τους βασικούς ψηφοφόρους της «γαλάζιας» παράταξης; Διότι τι να την κάνεις την φιλοευρωπαϊκή προοπτική αν δεν σου έχει μείνει κανένας ψηφοφόρος κι όλοι έχουν πάει στα γιαλατζί, πλην αντιμνημονιακά κόμματα που προήλθαν από τα σπλάχνα της ΝΔ; Έκανες την ανάγκη φιλοτιμία και συνεργάζεσαι με το ΠΑΣΟΚ. Όμως, πόσο μπορεί να αντέχει μια συμμαχία με ένα κόμμα βουτηγμένο στη διαφθορά, την απαξίωση και τη διάλυση; Μέχρι πότε στο όνομα της… σωτηρίας της πατρίδας θα ανεχόμαστε τον Βενιζέλο; Αυτό είναι το ερώτημα του κόσμου της ΝΔ.

Αγαπητή κυβέρνηση έχεις πέντε μήνες όλους κι όλους για να ανατρέψεις όλα τα μαύρα προγνωστικά που δίνουν το Αλέξη Τσίπρα, αυτό το τίποτα της πολιτικής, να ηγείται της χώρας και αντιπολίτευση να είναι ο… Μιχαλολιάκος από τη φυλακή. Έχεις μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξεις ότι είσαι εφτάψυχη. Κάνε τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκες, βρες λεφτά από τα λαμόγια που συνεχίζουν το πάρτι, στείλε σπίτι τους όλους τους άχρηστους και τεμπέληδες πολιτικούς (υπουργούς, υφυπουργούς, στελέχη στο Μαξίμου κι έξω από αυτό). Βάλε χέρι στη βαριά φοροδιαφυγή, αυτή που είναι γραμμένη στη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες. Αυτή που επιτρέπει ακόμη πολιτικούς και επιχειρηματίες να πηγαίνουν για σκι στα πανάκριβα θέρετρα με τα λεφτά που έβγαλαν κλέβοντας τον ελληνικό λαό.

Βάλε και κανέναν φυλακή αγαπητή κυβέρνηση, όχι μόνο να ασχολείσαι με τα 25 χιλιάρικα του Το-μπούλο-γλου. Εδώ πάνε κι έρχονται τα εκατομμύρια κι εσύ ασχολείσαι με πενταροδεκάρες.
Και τέλος, βάλε φρένο στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Φτάνει πια η λογική του «yes man», πες και κανένα όχι γιατί μας πήραν χαμπάρι.

Αγαπητή κυβέρνηση, έχεις πέντε μήνες, ίσως και λιγότερους, για να καταλάβεις ότι είσαι κυβέρνηση του λαού και να δράσεις αναλόγως. Αν δεν το καταφέρεις τότε καλύτερα να αυτοκτονήσεις μόνη σου. Διότι θα είναι τραγικό να παραδώσεις άνευ όρων τα κλειδιά στον Αλέξη και την παλιοπαρέα από το τρελάδικο που έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου“.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg