Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Χ. Ζώης: Θεωρητικά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον Β. Πολύδωρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjd_PQ9tvDP6S45XFOBcGtDykqWzkBrl3Xp2yivR9K6MhWv94ebhT0qJ43-fRdoe5u78G2aPF1JcjaamKTcLvTZmT-ZSHQFXgxllu3oNyAvpdvJdlFse0yJxnmGX3zbpYV5kdt7jFuOAVVP/s1600/Zwis24+08-11-13.jpg

Χωρίς να αποκλείσει μία πιθανή συνεργασία με τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο πρόεδρος της ”Νέας ΜέραςΧρήστος Ζώης, μίλησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.
Σε συνέντευξή του στον BHMA FM, ο κ. Ζώης είπε...


«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Μίλησα με τον κ. Πολύδωρα την ημέρα της διαγραφής του, διότι είναι ένας παλιός φίλος, τον οποίο τιμώ και σέβομαι ως πρόσωπο.

Είχαμε εξάλλου ως κάποιο σημείο μια κοινή πορεία και ήθελα να του εκφράσω τη συμπαράστασή μου. Βεβαίως, ο προϋπολογισμός ήταν αποκαλυπτικός. Η κυβέρνηση και τα μέλη της πλειοψηφίας που τον ψήφισαν είχαν υπόψη τους τι θα ακολουθήσει.

Διότι βιώνουμε όχι μόνο την απαισιοδοξία και την οργή, αλλά και τα αδιέξοδα του πολιτικού προσωπικού και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτό θα κλιμακωθεί. Όσο τα αδιέξοδα θα μεγαλώνουν και θα φτάνει η δήλη ημέρα των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών, διότι όλα τα στελέχη, ακόμη και τα μεσαία ή μικρότερα, αντιλαμβάνονται ότι έρχεται η ώρα της κρίσης και ο λογαριασμός με μεγάλη ταχύτητα.

Εμείς, ως «Νέα Μέρα», έχουμε τελειώσει με την εσωτερική μας θεσμική οργάνωση. Προχωρήσαμε σε μία συνδιάσκεψη όπου αποφασίστηκαν τάσεις και πυλώνες για την πορεία που πρέπει να πάρει η χώρα και έχουμε μπει εδώ και δύο μήνες σε μία διαδικασία αναζήτησης συνεργασιών για ζητήματα για τα οποία μοιραζόμαστε το μείζον των προτάσεών μας, για να βρούμε έναν άξονα συνεργασίας.

Θεωρητικά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον κ. Πολύδωρα.

Από εκεί και πέρα, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό έχει προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις, αλλά ακούω έναν γενικό αφορισμό, ότι κάποιος που έχει ψηφίσει μνημόνια δεν μπορεί να γίνει αντιμνημονιακός.

Εγώ λέω ότι ο καθένας έχει το χρόνο του. Δικαιούται να πιστεύει ή να είναι αιθεροβάμων και να πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει μέσα από τα μνημόνια. Μέχρι να τα καταφέρει να ανακαλύψει ότι έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση ή επένδυσε κακώς το πολιτικό του κεφάλαιο σε μια αδιέξοδη πρόταση.
Αν κάποιος, όμως, κάνει αυτοκριτική, βεβαίως μπορεί να μετατραπεί σε απόστολο μιας εναλλακτικής πρότασης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg