Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Οπισθοχώρηση της "ομάδας" Ερντογάν, με άνοιγμα προς το αντίπαλο δέος


Νταβούτογλου: Σε διάλογο καλεί τον πανίσχυρο Γκιουλέν

Την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπόσχεται ότι θα επιβιώσει της κρίσης και εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση υποστηρίζοντας ότι όσοι επιδιώκουν την ανατροπή του θα αποτύχουν, ο στενός του συνεργάτης και υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, εμφανίζεται ηπιότερος...


Με διάθεση να εξομαλύνει την κατάσταση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πανίσχυρο ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το ξέσπασμα της υπόθεσης διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία και απειλεί την κυβέρνηση, ο Νταβούτογλου κάλεσε σε διάλογο τον εδρεύοντα στις ΗΠΑ Τούρκο κληρικό.

Όπως αναφέρει η Hurriyet ο υπουργός κάλεσε το κίνημα του Γκιουλέν, Χιζμέτ, να βρεθεί διέξοδος στην πολιτική κρίση μέσω εποικοδομητικού διαλόγου και μίας στρατηγικής ματιάς στον ορίζοντα.
«Θα έπρεπε να χτίζουμε διάλογο αντί για εμπόδια. Υπάρχει τρόπος για να βγούμε από αυτή την κρίση, ας κάνουμε διάλογο. Για αυτό το λόγο ο Ερντογάν κάλεσε τον Γκιουλέν στην Τουρκία», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός.

Όλα αυτά, βέβαια, με τον ίδιο τον Γκιουλέν να αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση που έχει παρασύρει υπουργούς, υιούς υπουργών, επιχειρηματίες και ενδεχομένως και τα παιδιά του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού.

Παρόλα αυτά, σε κείμενό του που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, ο ιμάμης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία κάνοντας λόγο για σκοτεινή περίοδο, ενώ προέβλεψε ότι το έθνος σύντομα θα βρεθεί σε ένα μονοπάτι ανακούφισης.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, βέβαια, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε σε υπόθεση που πήρε διαστάσεις «εκδίκησης», συμπληρώνοντας ότι η ανακοίνωση του εισαγγελέα που απομακρύνθηκε από την υπόθεση λίγο πριν δώσει την εντολή κλήτευσης στον γιο του Ερντογάν, Μπιλάλ, «δεν ταίριαζε σε έναν εισαγγελέα».

Τόνισε, δε, ότι το δικαστικό σύστημα θα πρέπει «να εξαγνιστεί από την εκδίκηση».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως προσεύχεται ότι όσα πραγματοποίησε η κυβέρνηση Ερντογάν τα τελευταία δέκα χρόνια «θα τα δουν οι φίλοι οι αδελφοί μας, θα ψάξουν την ψυχή τους».

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg