Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Φιμώνει τους πανεπιστημιακούς ο Ερντογάν με χουντικό κανονισμό

Φιμώνει τους πανεπιστημιακούς ο Ερντογάν με χουντικό κανονισμό
 
Αντιμέτωποι με την ποινή της επίπληξης βρίσκονται οι τούρκοι πανεπιστημιακοί που «κάνουν δηλώσεις στον τύπο, τα πρακτορεία ειδήσεων και τα ραδιοτηλεοπτικά ιδρύματα σε επίσημα ζητήματα δίχως να είναι αρμόδιοι, πέραν των επιστημονικών δηλώσεων»...

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προώθησε σειρά αλλαγών στον κανονισμό του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων είναι και η αφαίρεση του δικαιώματος των πανεπιστημιακών να τοποθετούνται δημοσίως σε θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος, δηλαδή στην ουσία επί πολιτικών ζητημάτων.

Πρόκειται για μια ρύθμιση που υπήρχε στον κανονισμό του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης το 1982, όταν αυτός υιοθετήθηκε από το στρατιωτικό καθεστώς του πραξικοπηματία στρατηγού Κενάν Εβρέν. Στον κανονισμό εκείνον προβλεπόταν χρηματικό πρόστιμο για τους «παραβάτες» πανεπιστημιακούς, ενώ τώρα η ποινή είναι επίπληξη.

Γ.Μ. - ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg