paraithseis-ypebalan-oloi-oi-ypoyrgoi-sthn-kypro
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το SigmaLive.


Η εξέλιξη προέκυψε μετά την απόφαση του ΔΗΚΟ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ανασχηματισμός και όχι απλώς αντικατάσταση των υπουργών που προέρχονται από το ΔΗΚΟ.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από τους υπουργούς, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και των ανειλημμένων υποχρεώσεών του στο εξωτερικό, καθώς αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για το Δουβλίνο, να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν ο ανασχηματισμός θα αφορά ολόκληρο το υπουργικό ή μόνο τους υπουργούς του ΔΗΚΟ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πάντως δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει στο δρόμο της σταθεροποίησης και της ανάκαμψης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με το ενδιαφέρον του για τη θέση επιτρόπου της ΕΕ, σημείωσε ότι το καθήκον του, ενόψει και των εξελίξεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, του επιβάλλει να παραμείνει στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν φυσικά ανανεωθεί η εντολή του.