Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ...

Άρωμα γυναίκας για πρώτη φορά στο δήμο των Παρισίων με την 54χρονη σοσιαλίστρια και μία από τις πρώην ερωμένες του Φρανσουά Ολάντ, Αν Ινταλγκό, να αναλαμβάνει τα "κλειδιά" της γαλλικής πρωτεύουσας...
  Η Ινταλγκό είναι επί πολλά χρόνια το "δεξί χέρι" του απερχόμενου δημάρχου των Παρισίων, Μπερτράν Ντελανοέ και έχει μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε υπουργός επί πρωθυπουργίας Λιονέλ Ζοσπέν και έγινε αντιδήμαρχος το 2001.
Η "κληρονόμος", όπως είναι το ψευδώνυμό της, έσπευσε να δηλώσει  αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με τα οποία επικράτησε έναντι της δεξιάς υποψήφιας, Ναταλί Κοσιουκό: "Είμαι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Παρίσι και ξέρω ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση".

Έχει υποσχεθεί στους Παριζιάνους ένα «επενδυτικό πρόγραμμα» ύψους 8,5 δισ. ευρώ για την πόλη, αλλά χωρίς αύξηση φόρων. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 6.500 διαμερισμάτων κοινωνικής στέγασης, βελτίωση των δημόσιων μεταφορών και περισσότερο πράσινο.

Η Ινταλγκό επιθυμεί να κλείσει την είσοδο της πόλης στα πετρελαιοκίνητα οχήματα μέχρι το 2020. Υπόσχεται επίσης επέκταση του μετρό, και 5.000 νέες θέσεις εργασίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στις φλέβες της ρέει ισπανικό αίμα. Κατάγεται από το Σαν Φερνάντο, κοντά στο Κάντιθ της Ανδαλουσίας. Η οικογένειά της μετακόμισε στη Γαλλία μετά το τέλος του ισπανικού Εμφυλίου. Ο παππούς της ήταν Σοσιαλιστής και έφυγε από την Ισπανία του Φράνκο. Λίγα χρόνια μετά έφυγε και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια.

Οι γονείς της αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στη Γαλλία για μια καλύτερη τύχη. Το 1961 (όταν εκείνη ήταν δυο ετών) εγκαταστάθηκαν στη Λυόν. Είναι κόρη εντός ηλεκτρολόγου και μιας μοδίστρας και έχει μια αδερφή, τη Μαρί.

Η Αν Ινταλγκό μετακόμισε στο Παρίσι το 1984. Αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της, προσχώρησε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (1994). Εργάστηκε σε δυο υπουργικά γραφεία, μεταξύ των οποίων αυτό της πρώην Γ.Γ του Σοσιαλιστικού κόμματος, Μαρτίν Ομπρί. Εκεί γνώρισε και τον σύζυγό της, Ζαν Μαρκ Ζερμέν, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα γιο. Έχει δυο παιδιά από άλλες σχέσεις της, ένα εκ των οποίων φημολογείται πως είναι καρπός της σχέσης που είχε κάπου στο 2002 με τον Φρανσουά Ολάντ.

Μάλιστα οι φήμες και τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά στη χώρα λένε πως ήταν ερωμένη του Ολάντ, την περίοδο μάλιστα που «επίσημη» σχέση του ήταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ! Επίσης αναφέρουν ότι όταν η Ρουαγιάλ γεννούσε το τέταρτο παιδί τους, η υποψήφια δήμαρχος γεννούσε και αυτή ένα κοριτσάκι, που φέρεται-σύμφωνα πάντα με γαλλικά, μη επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα- να είναι και αυτό παιδί του Ολάντ. Σήμερα το κορίτσι αυτό είναι 18 χρονών και ονομάζεται Έλσα.

Επίσης στο προεκλογικό σποτ της Αν Ινταλγκό είχε εμφανιστεί η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ

Γιόρτασε τη νίκη της
Η Ινταλγκό, η οποία κέρδισε με ποσοστό γύρω στο 54%, γιόρτασε έως αργά τη νύχτα τη νίκη της, με οπαδούς της που είχαν συγκεντρωθεί στον περίβολο του δημαρχείου.

Σύμφωνα όμως με την εκλογική διαδικασία, η εκλογή του δημάρχου της πρωτεύουσας δεν γίνεται κατ' ευθείαν από τους ψηφοφόρους, αλλά από τους 163 συμβούλους που συνεδριάζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο των Παρισίων. Η ψηφοφορία αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 5 Απριλίου.

Παρόλα αυτά η νίκη της θεωρείται δεδομένη με βάση τα αποτελέσματα που έφεραν οι λίστες των σοσιαλιστών στα 20 διαμερίσματα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το γεγονός ότι το Παρίσι αποκτά την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην ιστορία του είναι αξιοσημείωτο καθώς, παρά το γεγονός ότι το 80% των γυναικών στη Γαλλία εργάζονται σήμερα (σε σύγκριση με 40 % το 1962), και  το 56 % των φοιτητών είναι γυναίκες αλλά και, παρά τους νόμους για την ισότητα των δύο φύλων, οι κυρίες απέχουν πολύ από το να εκπροσωπούνται ισότιμα στην πολιτική.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg