Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τέσσερις τραυματίες σε επείγουσα εγκατάλειψη αεροσκάφους της Swiss



Οι επιβάτες ενός αεροσκάφους της ελβετικής εταιρείας Swiss χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν εσπευσμένα σήμερα στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου και 4 επιβάτες του τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την διαδικασία αυτή, εξαιτίας ενός προβλήματος στον κινητήρα του που δεν επέτρεψε την απογείωσή του, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το αεροδρόμιο και η αεροπορική εταιρεία.

 
Το αεροσκάφος, ένα τετρακινητήριο Avro RJ100, βρισκόταν στη διαδικασία της απογείωσης με προορισμό τη Γενεύη μεταφέροντας 74 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος όταν σημειώθηκε το συμβάν, γύρω στις 15:00 ώρα Λονδίνου (19:00 ώρα Ελλάδας).


London City Airport

«Οι κυβερνήτες αποφάσισαν να μην απογειώσουν το αεροσκάφος (καθώς αυτό τροχοδρομούσε) με μειωμένη ταχύτητα, εξαιτίας ενός προβλήματος στον κινητήρα, και έπειτα απομάκρυναν τους επιβάτες και το πλήρωμα με ασφάλεια» ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της αεροπορικής εταιρείας Swiss στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Closed: The airport had to be shut for more than an hour at London City Airport (file photo)

Τέσσερις επιβάτες «δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου από τους τραυματιοφορείς ενός ασθενοφόρου καθώς είχαν υποστεί ελαφριά τραύματα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του αεροδρομίου, στα ανατολικά του Λονδίνου, έκλεισε για περίπου 1 ώρα, όσο διήρκησε η διαδικασία απομάκρυνσης του αεροσκάφους, εξήγησε μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη.


Το Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων ανέφερε ότι έστειλε μια ομάδα στο σημείο με στόχο «να διεξάγει έρευνα για αυτό το σοβαρό περιστατικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg