Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Προσευχή με ισλαμιστές στις 29 Μαίου, στην επέτειο της Άλωσης, στην Αγια Σοφιά!


 Image
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ


Να μετατρέψει σε Τζαμί την Αγιά Σοφιά για να προσευχηθεί ο ίδιος και μερικοί επίσημοι προσκεκλημένοι του κατά την  επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως στις 29 Μαΐου, επιθυμεί και σχεδιάζει ο Ερντογάν! 


Την αποκάλυψη των σχεδίων Ερντογάν, που ίσως θα ''γαρνίρει'' με υποσχέσεις για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Της Χάλκης, κάνει ο ο συνεργάτης της εφημερίδας Radikal κ. Ομέρ Σαχίν, σε άρθρο του που αφορούν τις κινήσεις Ερντογάν  στο δρόμο προς την εκλογή του για Πρόεδρος της Τουρκίας το καλοκαίρι.

Σε επτά κινήσεις - βήματα του Ερντογάν αναφέρεται ο αρθρογράφος που μάλιστα τα ονομάζει ''ανοίγματα'' και τα εντάσσει σε μια προσπάθεια ''ομαλοποίησης'' του πολιτικού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας για δικούς του εκλογικούς σκοπούς!.

Αναμένει διεθνείς αντιδράσεις

Ενα από αυτά  που εξετάζει - για να κατευνάσει, προφανώς,τους σκληρούς  ισλαμιστές προφανώς - είναι  το να κάνει <<ναμάζι>> (προσευχή)  στην Αγία Σοφία!

Όπως γράφει η εφημερίδα , το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στην προσευχή  ( σ.σ. δηλαδή μετατροπή σε τζαμί),ήταν ένα όραμα των συντηρητικών ηγετών. Είναι γνωστό ότι και το κυβερνών κόμμα, ΑΚΡ, αυτό το θέλει. Είναι διαδεδομένη, αναφέρει,  μία προσδοκία για κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό, πριν από τις Προεδρικές Εκλογές.

Γίνονται σκέψεις - αναφέρει η εφημερίδα- για τις πιθανές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας (σ.σ. που θα είναι,βεβαίως ισχυρότατες) . Και στην περίπτωση ακόμα που δε γίνει το άνοιγμα στο προσκύνημα ( σ.σ. μετατροπή σε τζαμί), τουλάχιστον λέγεται ότι κατά την εβδομάδα (της επετείου) της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης , ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν, με ορισμένους αρχηγούς κρατών ισλαμικών χωρών, θα κάνει ναμάζι (προσευχή) στην Αγία Σοφία!

Ο σχεδιασμός του Ερντογάν , όπως παρουσιάζεται από την Ραντικάλ, είναι πολύπλευρος και αφορά όλα τα καυτά θέματα του εσωτερικού της Τουρκίας- πλην αυτό των σχέσεων με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φ.Γκιουλέν, που ο Ερντογάν θέλει είτε να τον εκδώσει η Ουάσιγκτον στην Τουρκία είτε να τον απελάσει.Εικάζεται από τον αρθρογράφο πως τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2015, οι σχέσεις με τον Γκιουλέν θα συνεχιστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg