Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μετά από 159 ημέρες σε κώμα από χρήση δακρυγόνων, απεβίωσε γυναίκα στην Τουρκία


Τουρκία: Πέθανε 64χρονη μετά από 159 ημέρες σε κώμα από χρήση δακρυγόνων
Άλλο ένα θύμα της αστυνομικής βίας των τελευταίων μηνών μετράει η Τουρκία καθώς μετά τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν που έχασε τη ζωή του μετά από 269 ημέρες σε κώμα, σήμερα έχασε τη ζωή της η 64χρονη Ελίφ Τσερμίκ, η οποία έμεινε σε κώμα 159 ημέρες...


 Ο μικρός Μπερκίν είχε τραυματιστεί από ρίψη δακρυγόνου ενώ η Ελίφ υπέστη καρδιακή προσβολή από τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία για να διαλύσει διαδήλωση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Τσερμίκ είχε λάβει μέρος σε διαδήλωση στις 22 Δεκεμβρίου μαζί με το σύζυγό της για να εκφράσει την αντίθεσή της με τα μεγάλα έργα στην Κωνσταντινούπολη.

Σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό κανάλι Çapul TV λίγα λεπτά πριν την μοιραία επίθεση της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι ήθελε να ζήσει «σε μια όμορφη χώρα» στο μέλλον...

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου στην επέτειο, δηλαδή, συμπλήρωσης ενός έτους από τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg