Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο Κάμερον φεύγει από την ΕΕ αν βγει πρόεδρος ο Γιούνκερ


 Der Spiegel: Ο Κάμερον απείλησε με αποχώρηση από την ΕΕ αν βγει πρόεδρος ο Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας απείλησε για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διοριστεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


Επικαλούμενο «πηγές που πρόσκεινται στους συμμετέχοντες» στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες, το περιοδικό αναφέρει ότι ο Τζέιμς Κάμερον επισήμανε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ότι η επιλογή του Γιούνκερ «θα αποσταθεροποιήσει σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνησή του που ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ θα έπρεπε να προωθηθεί».

Φέρεται ακόμα να είπε ότι οι πιθανότητες της επικράτησης του «όχι» στο ερώτημα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ θα αυξάνονταν.

«Μια προσωπικότητα της δεκαετίας του '80 δε μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των πέντε επόμενων ετών» φέρεται να δήλωσε ο Κάμερον σχετικά με τον Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg