Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Βραζιλία - Χιλή (19:00) και Κολομβία - Ουρουγουάη (23:00)

Live Βραζιλία - Χιλή (19:00) και Κολομβία - Ουρουγουάη (23:00)
(Associated Press)


Το πρώτο από τα «υψηλά εμπόδια» μέχρι την επίτευξη του στόχου, που είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ, καλείται να ξεπεράσει σε λίγο (19:00, ΝΕΡΙΤ) η Βραζιλία με αντίπαλο την Χιλή για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή τον Αγγλο Χάουαρντ Γουέμπ.


Οι «οικοδεσπότες» προκρίθηκαν πρώτοι από τον 1ο όμιλο με δύο νίκες και μία «λευκή» ισοπαλία, δείχνοντας ότι εξαρτώνται στον μέγιστο βαθμό από την απόδοση του Νεϊμάρ.

Η Χιλή προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 2ο όμιλο, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Με διαρκή κίνηση, πίεση σε όλο το γήπεδο και πολύ καλή κατοχή, η μπάλα φτάνει αρκετά εύκολα στην κορυφή της επίθεσης, όπου καραδοκούν εναλασσόμενοι οι Βάργκας και Σάντσες.

Στις 68 φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο πολύ καλά γνώριμες ομάδες, η Βραζιλία μετρά 48 νίκες, η Χιλή επτά, ενώ 13 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Αλλο ένα «εισιτήριο» για Κολομβία - Ουρουγουάη 

Στις 23:00 (ΝΕΡΙΤ) διαξάγεται μία ακόμα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για την είσοδο στα προημιτελικά ανάμεσα σε Κολομβία και Ουρουγουάη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 76.804 θεατών «Maracana» του Ρίο ντε Ζανέιρο, με διαιτητή τον Ολλανδό Μπιορν Κάιπερς. Οι Κολομβιανοί προκρίθηκαν με τρεις νίκες απ' τον 3ο όμιλο και, παρά την απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα.

Από την πλευρά τους, οι Ουρουγουανοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι απ τον 4ο όμιλο, αποκλείοντας την Αγγλία και την Ιταλία. Προετοιμάζονται στην «σκιά» της -δίκαιης- τιμωρίας του Λουϊς Σουάρες, με τον Εντινσον Καβάνι να αναλαμβάνει μαζί με τον «γερόλυκο» Ντιέγκο Φορλάν, το βάρος της επιθετικής λειτουργίας και της τελικής προσπάθειας.

Στις προηγούμενες 38 αναμετρήσεις τους, η Ουρουγουάη μετρά 18 νίκες, η Κολομβία 11, ενώ εννέα αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.

με πληροφορίες από ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg