Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Προς Μαξίμου, οι δηλώσεις Μπαλτάκου

 
 
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, χτυπά και πάλι το «καμπανάκι» στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια – Τι λέει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο  Newsbomb.gr για τη Νέα Δημοκρατία και το νέο δεξιό κόμμα...
 
Με μια κίνηση η κυβέρνηση «κατόρθωσε» μέσα σε μια νύχτα να σηκώσει και πάλι θύελλα αντιδράσεων στο χώρο των ένστολων, ένα χώρο που παραδοσιακά και σε σχεδόν απόλυτο πλειοψηφικό ποσοστό, ανήκε στη Δεξιά και πλέον το θέμα των περικοπών στα εφάπαξ των στρατιωτικών, λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και για μια ακόμη φορά, αν και πολλοί θα ανέμεναν να έβγαιναν μπροστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να έδιναν τις λύσεις που απαιτείται, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στις τάξεις των ενστόλων, το μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά, στέλνει ένας πρώην στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι το μέγεθος της ζημιάς που ήδη έχει προκληθεί από αυτή την εξέλιξη για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο λόγος για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, τον κ. Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Newsbomb, τονίζει πως η καταστροφή που θα επέλθει για τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή πλεύσης στο θέμα των ένστολων θα είναι ανυπολόγιστης αξίας.

«Δήλωσα πως αν χάσεις τους ενστόλους αναδρομικά, δεν μπορείς να τους κερδίσεις εφάπαξ και το πιστεύω ακράδαντα» τονίζει ο κ. Μπαλτάκος και εξηγεί το σκεπτικό με το οποίο προχώρησε σε αυτή τη νέα παρέμβαση, χτυπώντας το «καμπανάκι» στο Μέγαρο Μαξίμου.

«O λόγος που λέω αυτή τη φράση είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι ένστολοι γενικά, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί έχουν δόγμα. Έχουν μια ιδεολογία και σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάνε. Δεν είναι άνθρωποι που σήμερα θα πάρουν μια κατεύθυνση, αύριο θα πάρουν μια άλλη. Αν πάρουν, λοιπόν, μια κατεύθυνση δύσκολα θα την αλλάξουν και παραδοσιακά είναι ευρέως γνωστό ότι ανήκουν στο χώρο της δεξιάς. 

Κάνοντας τόσες ενέργειες ως κυβέρνηση εναντίον τους, δεν μπορείς να έρθεις προεκλογικά και να τους πεις, πάρτε 500 ευρώ και ψηφίστε με ξανά, ακριβώς γιατί στηρίζονται σε μια δογματική αντίληψη για την πολιτική και τη φιλοσοφία τους και δεν την αλλάζουν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει η Νέα Δημοκρατία να το κατανοήσει, να το αντιληφθεί και να χαράξει τη δική της στρατηγική».

Ποιο μπορεί όμως να είναι το πραγματικό κόστος αυτής της εξέλιξης για το κυβερνών κόμμα; Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραψε την Τετάρτη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου του νομοσχεδίου που αφορά στους ενστόλους, ότι η κυβέρνηση σπρώχνει με... μπουλντόζα τους στρατιωτικούς στη Χρυσή Αυγή.

Η θέση του Τάκη Μπαλτάκου είναι κατηγορηματική:

«Έχει απόλυτο δίκιο ο Φαήλος. Αντιλαμβάνομαι ότι η κυβερνητική παρέμβαση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ανάγκης για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ, όμως το ερώτημα που γεννάται είναι αν γι' αυτό το ένα δισ. έχει την πολυτέλεια η Νέα Δημοκρατία να χάσει 300.000 ενστόλους».

Όσο για το ερώτημα, αναφορικά με τους λόγους που κάνουν για μια ακόμη φορά τον Τάκη Μπαλτάκο να βγει μπροστά και να προειδοποιήσει την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά για τις δυσάρεστες συνέπειες που θα έχει η νέα παρέμβαση στα συνταξιοδοτικά των ένστολων, ο ίδιος εξηγεί:

«Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία και εγώ έχω αποδείξει ότι ούτε ήθελα, ούτε θέλω να κάνω ποτέ κακό στη Νέα Δημοκρατία. Καλό θέλω να κάνω στη Νέα Δημοκρατία, αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι ένστολοι είναι ο βασικός πυλώνας με τον οποίο χτίζεται η κοινωνία μας και σε αυτόν στηρίζεται ένα έθνος ολόκληρο. Χωρίς τους ένστολους δεν υπάρχει χώρα και απλά ας αναρωτηθούμε όλοι τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν για 24 ώρες μόνο δεν υπήρχε στρατός και αστυνομία. Η ασφάλειά μας στηρίζεται σε αυτούς και η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίδια».

Τελευταία ερώτηση προς τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, για τις διεργασίες και τις συζητήσεις που έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει, ως προς τη διερεύνηση προϋποθέσεων δημιουργίας ενός νέου κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, πλην των διερευνητικών συζητήσεων και επιχειρεί για μια ακόμη φορά να αφυπνίσει τη Νέα Δημοκρατία:

«Σημασία δεν έχει να κάνεις νέο κόμμα αλλά η Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί μια πολιτική που είναι συναφής με την ιστορία της και την παράδοση που έχει. Δεν είναι προτεραιότητα το νέο κόμμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία να γίνει εκτός από κεντροδεξιό και δεξιό κόμμα. Οι συζητήσεις που εγώ κάνω είναι ανιχνευτικές και η δική μου προσπάθεια και ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία να αποτελεί ένα πραγματικό κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο θα εκφράζει και τη δεξιά, όχι μόνο το κέντρο. Αυτό είναι το προτιμότερο όλων. Αν δεν αποδειχθεί εφικτό, τότε μόνο θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δεξιό κόμμα, γιατί σε καμία περίπτωση η διάσπαση δεν ωφελεί την παράταξη...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg