Αλλαγή δεδομένων σχετικά με την επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα. Χθες έγινε γνωστό πως η αξιολόγηση δεν θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ως είθισται, αλλά στο Παρίσι, με τους αρμόδιους Υπουργούς να συνοδεύουν στη γαλλική πρωτεύουσα τον πρωθυπουργό. 


Ωστόσο, σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί προκάλεσε σύγχυση, καθώς σε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο απάντησε πως δεν γνωρίζει για καμία συνάντηση στο Παρίσι και πως κυβέρνηση και τρόικα θα συναντηθούν κανονικά στην Αθήνα. 

Ωστόσο, λίγο αργότερα με νέα δήλωσή του ο κ. Κολομπανί διόρθωσε το λάθος του, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξει συνάντηση τόσο στην ελληνική πρωτεύουσα όσο και στην "Πόλη του φωτός".

 Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "μια προπαρασκευαστική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου μεταξύ των ελληνικών αρχών και των επικεφαλής των αποστολών για την Ελλάδα στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Η συνάντηση θα υπηρετήσει την αναγνώριση των σημείων - κλειδιών που θα συζητηθούν κατά την επόμενη αξιολόγηση του οικονομικό προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η προπαρασκευαστική συνάντηση δεν υποκαθιστά την αποστολή πλήρους αξιολόγησης".




Πηγή