Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πολ Σίνγκερ - Ένας υπέρμαχος των ομοφυλοφίλων, "φταίει" για την χρεοκοπία της Αργεντινής

Πολ Σίνγκερ: Το πρόσωπο πίσω από τα funds που πολεμούν την Αργεντινή

Ο 69χρονος Πολ Σίνγκερ είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο γνωστός εκπρόσωπος των κερδοσκοπικών funds, που απέρριψαν τις προσφορές κουρέματος των ομολόγων, απαιτώντας να εισπράξουν στο ακέραιο τα χρήματά τους.

Γενναιόδωρος με τους Ρεπουμπλικάνους -έστω και αν σε πολλά διαφωνεί μαζί τους- τα έβαλε προσωπικά με την πρόεδρο της Αργεντινής, ενδεχομένως περισσότερο και από τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Ο Σίνγκερ είναι επικεφαλής της Elliott Capital Management. Μία από τις εταιρείες του ομίλου η NML απέρριψε το αναγκαστικό κούρεμα των αργεντινών ομολόγων το 2005 και το 2010 και αποφάσισε να πάει την υπόθεση στα αμερικανικά δικαστήρια.

Βάσει της δικαστικής απόφασης, η NML διεκδικεί 225 εκατ. ευρώ. Με προσωπική περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια (σύμφωνα με το Forbes) ο Σίνγκερ δεν είχε καμία δυσκολία να αναμένει χρόνια για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο ίδιος είχε ανοίξει και προσωπικό μέτωπο με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες. Όπως σημειώνει η El Pais, σε κάθε επίσκεψή της στις ΗΠΑ τύπωνε φυλλάδια στα οποία κατακεραύνωνε την πολιτική της, ενώ στην ιστορία έμεινε η κατάσχεση αργεντινής φρεγάτας στο λιμάνι της Γκάνας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπενθυμίσει στο Μπουένος Αϊρες ότι υπάρχει ένα χρέος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το 2012. Το πλοίο χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των ναυτών του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, αλλά και άλλων χωρών της Νοτίου Αμερικής και συνήθως μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πραγματοποιεί ένα ταξίδι για την ξεκούραση του πληρώματος.

Εκείνο το ταξίδι είχε ως τελικό προορισμό λιμάνι της Γκάνας. Μόλις έφτασαν στο λιμάνι, οι τοπικές Αρχές τούς ενημέρωσαν ότι το πλοίο κατάσχεται μετά από εντολή της NML για χρέη της κυβέρνησης.

Παρέμεινε στην αφρικανική χώρα για 70 μέρες (το πλήρωμα εν τω μεταξύ επέστρεψε) μέχρι που τα Ηνωμένα Έθνη δικαίωσαν την Αργεντινή, λέγοντας ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση.

Η φρεγάτα Libertad επέστρεψε πανηγυρικά στην Αργεντινή με την πρόεδρο να εκφωνεί πύρινο λόγο κατά των κερδοσκοπικών funds για τις πρακτικές τους.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη, γιατί κανείς δεν θα πάρει τίποτε από την Αργεντινή με εκβιασμούς» είχε πει τότε η Φερνάντες.

Ο Πολ Σίνγκερ είναι από τους πιο γνωστούς χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων και πρόσωπο επιρροής στη Γουλ Στριτ.

Ο Σίνγκερ είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, αφού ο γιος του είναι ήδη παντρεμένος με έναν άλλο άνδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αργεντινή δεν είναι η μόνη χώρα από την οποία ο Σίνγκερ αποκόμισε τεράστια κέρδη.

Τη δεκαετία του 1990 πέτυχε πάλι με δικαστικές αποφάσεις να εισπράξει 43 εκατ. δολάρια για ομόλογα του Περού που είχε αγοράσει για 8 εκατ. δολάρια.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg