Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χωρίς ρεύμα αφήνει τη Γάζα το Ισραήλ - Για «παρατεταμένη εκστρατεία» προειδοποίησε ο Νετανιάχου



Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί μετά τον βομβαρδισμό του από τον ισραηλινό στρατό τη νύχτα, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του παλαιστινιακού θύλακα.

  «Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό της περασμένης νύκτας, ο οποίος έπληξε τον ατμολέβητακαι στη συνέχεια τις δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες ανεφλέγησαν», δήλωσε στο Πρακτορείο ο Φάτι αλ-Σέιχ Χαλίλ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today δημοσίευσε video που όπως υποστηρίζει, δείχνει τον βομβαρδισμό κτηρίου ΜΜΕ στη Γάζα.


Ένα ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε τα ξημερώματα της Τρίτης πύραυλο στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο κτίριο, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας.

Κάλεσμα από το Ιράν για συστράτευση εναντίον του Ισραήλ


Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ «λυσσασμένο σκύλο» που διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να «εξοπλίσει» τους Παλαιστίνιους, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση.

«Ενας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή» δήλωσε ο Αλί Χαμενεΐ με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού.

Αιματοχυσία δίχως τέλος

 Δεκαέξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη διάρκεια νέων αεροπορικών επιδρομών στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, ενώ ακόμα επτά Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.

Το Ισραήλ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, προειδοποίησε την Δευτέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά επιχείρηση μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας» δήλωσε ο Νετανιάχου. «Δεν θα σταματήσουμε αυτή την επιχείρηση χωρίς να εξουδετερώσουμε τις σήραγγες», σημείωσε.

Στη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας.

Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός πέντε ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες στη διάρκεια σύγκρουσης με ομάδα ενόπλων Παλαιστινίων που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο, μέλος της ομάδας των ενόπλων που εισχώρησε στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο κιμπούτς του Νάχαλ Οζ, στα σύνορα.

Η Χαμάς από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση στο Νάχαλ Οζ και υποστήριξε ότι 10 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της



Πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg