Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μαρινάκης, Κόκκαλης και Μήτρογλου στην ορκωμοσία Μώραλη

Σε μια λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά. Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της πόλης παραβρέθηκαν υψηλές προσωπικότητες της πολιτικής κι επιχειρηματικής σκηνής του τόπου μας, ενώ η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου αποδεικνύει ότι οι συζητήσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την επιστροφή του στο λιμάνι.

Όπως αναφέρι σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, η ορκωμοσία ήταν προγραμματισμένη για τη μια το μεσημέρι, ωστόσο αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους και τους προσκεκλημένους άρχισαν να φτάνουν αρκετή ώρα νωρίτερα. Στο προαύλιο χώρο είχε παραταχθεί η μπάντα του δήμου. Η κεντρική είσοδος του ομορφότερου κτιρίου του Πειραιά είχε κατακλυστεί από κόσμο ο οποίος με τις προσκλήσεις ανά χείρας εισέρχονταν σταδιακά στο εσωτερικό του.

Από τους πρώτους που έφτασε στο χώρο ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ, ενώ ακολούθησαν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλους. Ο Αντώνης Νικοπολίδης που εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν έξω από το δημοτικό θέατρο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και δημοτικός σύμβουλός του Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στο χώρο της ορκωμοσίας πεζός. Όλοι τους έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, ενώ όσοι βρίσκονταν στο προαύλιο χώρο του θεάτρου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Λίγα λεπτά αργότερα την είσοδο του δημοτικού θεάτρου περνούσε ο Σωκράτης Κόκκαλης συνοδευόμενος από τους γιους του Πέτρο και Σωκράτη. Άλλωστε ο Πέτρος Κόκκαλής παραβρέθηκε στην τελετή προκειμένου να δώσει κι αυτός το δικό του όρκο, καθώς οι πολίτες τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Στην ορκωμοσία ο Κώστας Μήτρογλου

Κι εκεί που όλοι περίμεναν την άφιξη του νέου Δημάρχου Πειραιά , ξαφνικά εμφανίστηκε ο «μπόμπερ». Ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε μόνος του και ήταν εμφανώς χαρούμενος για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, ενώ δεν παρέλειψε να χαιρετήσει τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Παράλληλα δέχτηκε πολλές ευχές τόσο για την νέα του σταδιοδρομία στον Ολυμπιακό, όσο και στη Εθνική Ελλάδας. Ο Μήτρογλου παρακολουθεί την τελετή από θεωρείο του Δημοτικού Θεάτρου παρέα με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, Κυριάκο Δουρέκα.





Γ. Μώραλης: «Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας»

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη ώρα της τελετή, έφτασε ο νέος Δήμαρχος, Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Ολοι καθίσαν στις θέσεις τους για να ξεκινήσει η ορκωμοσία. Μάλιστα οι δύο εμβληματικοί πρόεδροι των «ερυθρολεύκων» ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σωκράτης Κόκκαλης κάθισαν στη πρώτη σειρά των καθισμάτων και συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τέλεσε την θρησκευτική ορκωμοσία αφήνοντας μήνυμα ενότητας, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν μόνο οι παρατάξεις του Θοδωρή Δρίτσα και της Ελπίδας Παντελάκη. Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος παρέστη τελικά στην τελετή ορκωμοσίας παρότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης τύπου που είχε δώσει με την ιδιότητα του δημάρχου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προσέλθει.

«Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας- η νέα δημοτική αρχή θέλει να στρέψει τον Πειραιά σε αναπτυξιακούς ορίζοντες», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Μώραλης και χαρακτηρίζοντας τον Πειραιά μια θαλάσσια πύλη με μεγάλες δυνατότητες τόνισε: «Εχουμε συναίσθηση για το τι αναλαμβάνουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για την πατρίδας μας»



Πρόσθεσε επίσης ότι η νέα δημοτική αρχή θα δουλέψει με σχέδιο και όραμα για να διεκδικήσει αυτό που θέλουν οι πολίτες και σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που υπήρχαν προεκλογικά, θα πρέπει να υπάρξει γόνιμη και δημοκρατική συνεργασία με όλους.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε αυτή τη πενταετία» ανέφερε ο νέος δήμαρχος και δήλωσε ότι «θα πρέπει να βελτιώσουμε την πόλη κάνοντας την πιο ελκυστική και να ανακόψουμε τη φυγή Πειραιωτών».

Αναφέρθηκε επίσης σε νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και είπε ότι η θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία αυτά που δικαιούται.

Ο κ.Μώραλης ζήτησε επίσης από τους πολίτες συμπαράσταση αλλά και υπομονή για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε-ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να αλλάξει -Δεν είναι τα προβλήματα αλλά η αδυναμία να τα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο νέος δήμαρχος Πειραιά καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου.






Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα»

Μετά την λήξη της ορκωμοσίας o πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: "Είναι μια μέρα πολύ σημαντική, πιστεύω ότι ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έχουμε ένα πάθος για τον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ εργάζομαι.

Πιστεύω λοιπόν ότι έχει έρθει η ώρα να γίνουν ορισμένα έργα τα οποία χρειάζεται ο Πειραιάς και όλοι μαζί να ενωθούμε για το καλό της πόλης. Δεν υπάρχουν ούτε νικητές, ούτε ηττημένοι. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αύριο ξημερώνει μια καινούρια ημέρα και χρειαζόμαστε όλους τους Πειραιώτες να είναι ενωμένοι και να μας συμπαρασταθούν σε αυτή την προσπάθεια που θα φέρει πολλά καλά στον τόπο μας, τον Πειραιά".



Η ορκωμοσία έκλεισε με ρεσιτάλ πιάνου και κλασσικής μουσικής, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε δεξίωση σε χώρο του δημοτικού θεάτρου.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Από νωρίς το πρωί η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, μπροστά από το δημοτικό θέατρο, είχε κατακλυστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ. Οπαδοί της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα από το μπαλκόνι του κτηρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της, στην οδό Καραΐσκου, ενώ σε απόσταση 100 μέτρων μέλη αριστερών κι αντιρατσιστικών οργανώσεων σήκωναν πανό εναντίον του φασισμού.

 Στις 12.50 το όχημα που μετέφερε τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Κουζηλό έφτασε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά. Ο Νίκος Κουζηλός που ηγούνταν του συνδυασμού που υποστήριξε η Χρυσή Αυγή στο δήμο του Πειραιά εισήλθε από την πίσω πόρτα του κτιρίου, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας φυλάσσονταν από δύο αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg