Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Δυνατότερο το νέο Nissan 370Z Nismo

 

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της “ναυαρχίδας” του GT-R NISMO, το νέο 370Z Nismo ενσωματώνει μια σειρά από σχεδιαστικές και μηχανολογικές βελτιώσεις, όντας  το πιο σπορ και πιο ολοκληρωμένο 370Z, μέχρι στιγμής.


Το νέο 370Z NISMO έχει ανασχεδιαστεί εκτενώς, προκειμένου  να προσφέρει ακόμα  πιο έντονη και πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Σχεδιαστικές αλλαγές

Με την εισαγωγή μιας ακόμη  πιο τολμηρής, πιο ισχυρής νέας εμφάνισης, το ανανεωμένο μοντέλο αποκτά μεγαλύτερο γόητρο. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, όπως και επιπλέον εισόδους αέρα μπροστά από τους  θόλους των τροχών, καθώς και νέα φώτα ημέρας LED. Στον αέρα της ανανέωσης, εντάσσεται και η εισαγωγή των μαύρων bezels προβολέων, τα ειδικά  χαρακτηριστικά κόκκινα trims NISMO στη βάση του προφυλακτήρα, το επανασχεδιασμένο μαρσπιέ, οι νέοι πλαϊνοί καθρέπτες, αλλά και η  ειδική σηματοδότηση της NISMO. Το ανανεωμένο 370Z NISMO, διαθέτει επίσης νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών,  με τελείωμα σε μαύρο και ασημί χρώμα.

Στο πίσω μέρος, η Nissan έχει τοποθετήσει  ένα νέο προφυλακτήρα, όπως και μια νέα αεροτομή που αποτελούν επιτομή  σχεδιασμού και μηχανικής για την μάρκα. Στο πλαίσιο της πλήρους ανανέωσης της αεροδυναμικής του μοντέλου, η νέα έκδοση 370Z NISMO,   διαθέτει μια μικρότερη πίσω αεροτομή που λειτουργεί σε συνδυασμό με τον νέο εμπρός προφυλακτήρα, ώστε  να δημιουργήσει σημαντικά περισσότερη κάθετη δύναμη, κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες.

Ως εκ τούτου, η δύναμη είναι τώρα πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλο το εύρος του εμπρός και πίσω άξονα, δίνοντας μια πιο ισορροπημένη αίσθηση στο δρόμο. Μάλιστα, οι μετρήσεις της Nissan στον τομέα αυτό, επιβεβαιώνουν ότι το νέο αεροδυναμικό σύστημα που έχει ενσωματωθεί στο 370Z NISMO, δίνει περισσότερη κάθετη δύναμη από οποιοδήποτε άλλο σε ανταγωνιστικά μοντέλα της  κατηγορίας του.


  Εσωτερικό εμπνευσμένο από τους αγώνες

Το νέο 370Z διαθέτει νέα καθίσματα Recaro, που προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην υποστήριξη και την άνεση του οδηγού και του συνοδηγού.

Με βάση το περίφημο Recaro Sportster, τα νέα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στο 370Z NISMO και διαθέτουν μια σειρά από λεπτομερείς αλλαγές για να προσφέρουν τη μέγιστη υποστήριξη στους τυχερούς οδηγούς. Κάθε πτυχή του καθίσματος αλλά και της θέσης του μέσα στο αυτοκίνητο, έχει αναλυθεί από τη Nissan προκειμένου να προσφέρει  την ιδανική θέση οδήγησης.

Υιοθετώντας ένα νέο κέλυφος δομικής κατασκευής του νέου 370Z Nismo αντί του παραδοσιακού σωληνωτού πλαισίου, η Nissan έχει επιτύχει τη βελτίωση της ακαμψίας αλλά  και ταυτόχρονα  τη μείωση του βάρους του. Η αλλαγή στο εσωτερικό ολοκληρώνεται με τα καθίσματα σε κόκκινο και μαύρο δέρμα και με την προσθήκη Alcantara που ταιριάζει άψογα με την αντίστοιχη επένδυση στο τιμόνι.

 Απίστευτη απόδοση και βελτιωμένο σασί

Το νέο 370Z NISMO τροφοδοτείται από τον 3.7-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 344PS, προσφέροντας  αστείρευτη δύναμη και κατ’ επέκταση μια  αξέχαστη οδηγική εμπειρία. Με εξαιρετική ροπή στις χαμηλές στροφές και μια ευρεία ζώνη ισχύος, το 370Z NISMO μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ω σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Για την “αναπνοή” του κινητήρα, φροντίζει το διπλό σύστημα εξάτμισης της NISMO, παρέχοντας φυσικά, μια απίστευτη, αγωνιστική χροιά.
Διαθέσιμο μόνο ως coupe με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το νέο 370Z NISMO διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις και στην ανάρτηση.

Για να βελτιωθεί η οδηγική άνεση, τα πίσω αμορτισέρ έχουν επαναρυθμιστεί , ενώ οι αλλαγές στην επένδυση του εσωτερικού των θόλων στους πίσω τροχούς, έχουν συντελέσει στο να μειωθεί περαιτέρω ο θόρυβος από τον δρόμο.

 







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg