Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» για το ποιος είναι πιο κοντά στο Λαό



Η... ενθουσιώδης επισήμανση του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ είναι η «δημοκρατική παράταξη» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που εγκάλεσε τον πρωθυπουργό, ζητώντας τον σεβασμό «των εννοιών και της ιστορίας»...

«Η παράταξή μας δεν διαιρεί, ενώνει, είπε ο κ. Σαμαράς (βλέπε ΠΟΛ.ΑΝ)... Δεν μονοπωλούμε τη δημοκρατία, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη. Ούτε τον πατριωτισμό, ούτε τις μεταρρυθμίσεις, ούτε τα ευρωπαϊκά ιδεώδη…», είπε ο πρωθυπουργός στην Χαλκιδική, στην ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ δεν είναι η «δημοκρατική παράταξη»

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Καρύδης εξέφρασε την ενόχληση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την αναφορά του κ. Σαμαρά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η δημοκρατική παράταξη.
Ο κ. Καρύδης επεσήμανε ότι «η δημοκρατική παράταξη ήταν και είναι ιστορικά και ιδεολογικά η  "άλλη" παράταξη σε σχέση με τη ΝΔ» και ζήτησε να «σεβόμαστε τις έννοιες και την ιστορία».

Ποιος έχει λοιπόν το... copyright του όρου «δημοκρατική παράταξη; Το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου (ο οποίος την προεκλογική περίοδο του 2009 έκανε συνεχείς αναφορές στον όρο «δημοκρατική παράταξη» ταυτίζοντας το ΠΑΣΟΚ με την συγκεκριμένη ορολογία) ή ο Αντώνης Σαμαράς;

Η απάντηση προς τη διακυβέρνηση Σαμαρά με τη συγκυβέρνηση Βενιζέλου, είναι ότι, "αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε" στη συγκυβέρνηση των μνημονίων και των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που έχουν εξουθενώσει τον Πολίτη, κι έτσι "μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα", τουλάχιστον όσον αφορά τα "θέλω" του Ελληνικού Λαού και την πραγματική έννοια του όρου Δημοκρατία!

Οπότε, μάλλον τους ταιριάζει η φράση "αυτοί οι συγκεκριμένοι δύο, δεν δικαιούνται δια να ομιλούν"!
Τουλάχιστον όχι για Δημοκρατικές παρατάξεις...



Γρηγόρης Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg