Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση Μέρος Β - «Ποιο κόμμα είναι περισσότερο εξαρτημένο από οικονομικά συμφέροντα»;;



Έρευνα πολιτικής συγκυρίας της Public Issue για τα κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά των κομμάτων, παρουσιάζει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών»...


Τα πρωτεία στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διευρύνει τη διαφορά του με τη Ν.Δ. στις δεκατρείς μονάδες (45% έναντι 32%), όπως δείχνει το δεύτερο μέρος της Ερευνας Πολιτικής Συγκυρίας Σεπτεμβρίου της Public Issue για για την «Εφ.Συν.».

grafima-public-issue

Ως προς τα χαρακτηριστικά των κομμάτων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι περισσότερο εξαρτημένο από οικονομικά συμφέροντα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης».
Πλην των δύο μεγάλων κομμάτων, στην κατάταξη της δημοτικότητας ακολουθούν: Το Ποτάμι (32% από 43% τον Ιούλιο), ΚΚΕ (29% από 30%), ΑΝ.ΕΛΛ. (25% από 28%), ΔΗΜΑΡ (24% από 30%), ΠΑΣΟΚ (17% από 17%) και Χρυσή Αυγή (10% από 10%).
Ετσι είναι αυτονόητο ότι τα ποσοστά αρνητικών γνωμών για τα κόμματα είναι θηριώδη και κυμαίνονται από 52% (το μικρότερο) για τον ΣΥΡΙΖΑ έως 86% (το μεγαλύτερο) για τη Χρυσή Αυγή.

grafima-public-issue2

* Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου:
O ΣΥΡΙΖΑ κατακτά τον μεσαίο χώροΑναλυτικά το β' μέρος της έρευνας της Public Issue
Ισχυρό εκλογικό ρεύμα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΑνάλυση του Γιάννη Μαυρή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg