Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθη 14χρονος (!!!) Τούρκος που ετοίμαζε βομβιστική επίθεση


Αυστρία: Συνελήφθη 14χρονος Τούρκος που ετοίμαζε βομβιστική επίθεση!
Ένας 14χρονος Τούρκος, που ζούσε τουλάχιστον οκτώ χρόνια στην Αυστρία, τέθηκε υπό κράτηση σήμερα Τετάρτη, αφού ομολόγησε ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση σε ένα δημόσιο χώρο και τη βούλησή του να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία!

Οι αρχές έκαναν έρευνες για τον έφηβο -το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- από τις αρχές Οκτωβρίου και τον συνέλαβαν χθες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ίδιος περιέγραψε στους ανακριτές ότι είχε «διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς». Μάλιστα, πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά και να κατασκευάσει μία βόμβα και σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη, που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Ο νεαρός Τούρκος ήθελε επίσης να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, προσέθεσε η αστυνομία.










Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg