Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Καραμανλικοί: "“Νευρικές κινήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου, που το τελευταίο διάστημα, δείχνει πελαγωμένο”



Το ερώτημα της χτεσινής συνάντησης Καραμανλή-Σαμαρά στο Χίλτον είναι, αν με πιθανή  υποψηφιότητα Καραμανλή συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για εκλογή ΠτΔ...


Πάντως από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν ότι “ο κ. Καραμανλής έχει αποκλείσει την υποψηφιότητα της Προεδρίας της Δημοκρατίας”...

Απέδιδαν δε την συνάντηση, στο ότι “την ζήτησε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής δεν είχε λόγο να την αρνηθεί”.

Άφηναν όμως να διαφανεί και μία απαξία “για νευρικές κινήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου το τελευταίο διάστημα που δείχνει πελαγωμένο”...

Εις εξ αυτών μάλιστα έλεγε:

Μας ζητούν στήριξη από το εσωκομματικό πεδίο μέχρι την προώθηση της αναθεώρησης του Συντάγματος, ακόμη και να τους βοηθήσουμε στην εξεύρεση των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή. Ακόμη και η χθεσινή συνάντηση ήταν βεβιασμένη”.

Την συνάντηση της Τετάρτης ζήτησε ο πρωθυπουργός... Πέρα από την συνάντηση αυτή καθεαυτή οι δύο πλευρές απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε διαρροή...

 Πάντως συζητήθηκε το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων με ορόσημο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι προοπτικές που διανοίγονται από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα και την συμφωνία για την επόμενη ημέρα του μνημονίου.

(Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την εκτίμηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την εξασφάλιση 180 βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.

Ο εκ των συνομιλητών του Κώστα Καραμανλή, Γ.Βλάχος, σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε το πρωί της Πέμπτης:

«Ο Κώστας Καραμανλής δεν πιστεύω ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να πείσει βουλευτές για την προεδρική εκλογή».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πραγματοποιήσει άνοιγμα στο μεσαίο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg