Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Συντριβή στην έρημο Mojave του διαστημόπλοιου της Virgin Galactic

 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε την Παρασκευή η δοκιμαστική πτήση του τουριστικού διαστημόπλοιου SpaceShip2 της Virgin Galactic...Λίγο μετά την απογείωσή του, το διαστημικό σκάφος συνετρίβη στην έρημο Μοχάβι, στην Καλιφόρνια.


Σύμφωνα με την αστυνομία της Καλιφόρνιας, ο ένας από τους δύο πιλότους σκοτώθηκε και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά.

(Δείτε βίντεο ΕΔΩ)


Ηταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν τη συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.




Το συγκεκριμένο διαστημικό σκάφος έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες.

Το διαστημόπλοιο της εταιρείας του βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.

Είχε σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με τους επιβαίνοντες να βιώνουν μηδενική βαρύτητα και να είναι σε θέση να δουν τη Γη από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του Διαστήματος.


Περισσότεροι από 800 άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

Το σκάφος SpaceShip2 της Virgin Galactic ήταν προγραμματισμένο να ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου, να πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και να ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.



Πηγή
Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg