Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Εξελέγη πρόεδρος του κόμματος ο Σαρκοζί, με 64,5%

Το «comeback» του Σαρκοζί: Με 64,5% αναλαμβάνει τα ηνία της γαλλικής Δεξιάς

Τριάντα μήνες μετά την ήττα του από το σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο δεξιός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έκανε το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, κερδίζοντας την ηγεσία του σχηματισμού του, του UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).

Τα 268.000 μέλη αυτού του μεγάλου συντηρητικού κόμματος κλήθηκαν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά στο Ίντερνετ, από την Παρασκευή το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), για να εκλέξουν τον αρχηγό τους. Το τελικό 64,5% ήταν το ποσοστό, που σφράγισε το «comeback» του Σαρκοζί στην προεδρία της παράταξής του.

Οι οπαδοί του Σαρκοζί, ο οποίος τον Ιανουάριο κλείνει τα 60, ονειρεύονταν πάντως ένα ποσοστό άνω του 70%, με αντιπάλους όπως ο Μπρουνό Λε Μερ και ο Ερβέ Μαριτόν.

Ο πρώτος, 45 ετών, πρώην υπουργός Γεωργίας του Σαρκοζί και ανερχόμενος αστέρας της νέας γενιάς του κόμματος, διεξήγαγε την καλύτερη εκστρατεία, σύμφωνα με σχεδόν τους μισούς από τους Γάλλους.

Η προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου έδειξε πως δυόμισι χρόνια υποχρεωτικής συνταξιοδότησης δεν στρογγύλεψαν τις γωνίες μιας προσωπικότητας που εξακολουθεί να διχάζει έντονα, προκαλώντας λατρεία ή απόρριψη.

«Όσο περισσότεροι ψηφίσετε, τόσο περισσότερο ισχυρός και νομιμοποιημένος θα είμαι», επαναλάμβανε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε ανά τη Γαλλία.

Ωστόσο, αν έδειξε στους οπαδούς του πως δεν έχει χάσει τίποτε από τη μαχητικότητά του, ανησύχησε επίσης με τις υπερβολές του τη μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος και το κέντρο.

Το τελευταίο είναι μια αναπόφευκτη συνιστώσα των προκριματικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2016, για να ορισθεί ο υποψήφιος όλης της Δεξιάς, ο οποίος θα διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας από μια εξασθενημένη Αριστερά.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg