Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

"Νομοθετημένες" παραλίες για σκύλους

http://cbssanfran.files.wordpress.com/2012/06/dog-on-beach.jpg

Ένα χρόνιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και όλων των ιδιοκτητών κατοικίδιων ετοιμάζει να ικανοποιήσει άμεσα το υπουργείο Ναυτιλίας, επιτρέποντας σε συγκεκριμένες παραλίες το κολύμπι των ζώων...


 Το φετινό καλοκαίρι θα βρει χιλιάδες Έλληνες και ξένους φιλόζωους στις παραλίες μαζί με τα ζώα τους για πρώτη φορά νόμιμα και χωρίς γκρίνιες. Ήδη οι προτάσεις για το ποιες παραλίες θα υποδέχονται τα συμπαθή τετράποδα τόσο από δήμους στην Αττική και την Πελοπόννησο όσο και από νησιά πέφτουν βροχή, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα έντονο.

Η αναλογία που ζητούν οι φιλοζωικές οργανώσεις είναι μια παράλια στις τρεις ή μια στις τέσσερις, ενώ το υπουργείο αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει στα χέρια του το συνολικό αριθμό προτάσεων και στη συνέχεια, μετά από μια αξιολόγηση, να προχωρήσει και στο νομοθετικό ορισμό τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».


Τα κριτήρια

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, προβλέπεται η δημιουργία ορισμένων ειδικά διαμορφωμένων παραλιών, μετά από υπόδειξη των λιμενικών αρχών της χώρας, στις οποίες θα επιτρέπονται στο εξής η πρόσβαση και η επαφή με το νερό για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Τρία είναι τα βασικά κριτήρια ώστε μια παράλια να χαρακτηριστεί φιλική προς το κολύμπι των ζώων με βάση την ανακοίνωση των αρχών: οι παραλίες να μην έχουν χαρακτηριστεί ή πρόκειται να χαρακτηριστούν «πολυσύχναστες», να έχουν περιορισμένη έκταση ώστε να υπάρχει σωστός έλεγχος των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους και να συμπεριληφθούν οι παραλίες που υπόκεινται σε καθ’ ολοκληρία εκμετάλλευση (καταβολή εισιτηρίου στην είσοδο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg