Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Νίκες για Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό

Νίκη-ανάσα του Πανιωνίου απέναντι στη Νίκη Βόλου

Είναι ακόμα εδώ! Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από έξι αγωνιστικές, επικρατώντας 2-1 της Νίκης Βόλου στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ σημαντική βαθμολογική «ανάσα».


Καλύτερη στο μεγαλύτερος μέρος της αναμέτρησης ήταν η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου, με τους Φούντα και Κολοβό -με πέναλτι- να πετύχουν τα γκολ και τον Αναστασόπουλο να μειώνει στο 84'.

Το ματς

Λίγες φάσεις, αλλά… μπόλικο Πανιώνιο –όσον αφορά την κατοχή- είχε το πρώτο ημίχρονο. Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό, με τη Νίκη Βόλου να περιμένει στην άμυνά της. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν στη συνέχεια για το προβάδισμα και να το καταφέρνουν με τον Φούντα (29’). Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν παίχτηκε και πολύ… ποδόσφαιρο, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν αρκετά νεύρα. Ο Κολοβός έψαξε το δεύτερο τέρμα της ομάδας της Νέας Σμύρνης λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν του έγινε το… χατίρι, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

ΠΑΟΚ

Δεν είχε όρεξη για αστεία ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανθρακικό. Παρότι η ομάδα της Κομοτηνής πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην ροή του ματς, ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε συγκεντρωμένος και με την ώθηση των οπαδών του που βρέθηκαν στην Τούμπα έφτασε στη νίκη 3-2!

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8’ με τον Σαλπιγγίδη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1 με τον Ντιγκινί στο 33’ και ισχυροποίησαν το «σοκ» με τον Τσουμάνη στο 56’. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν απάντηση με κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 62’ και τρία λεπτά αργότερα ο Περέιρα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «σφράγισε» τη νίκη.

Η πρώτη επικράτηση του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν με ανατροπή τον έφερε στο +2 από τον Ολυμπιακό και το δίνει πλεονέκτημα ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ανησυχία σχετικά με την κατάσταση του Γιώργου Τζαβέλλα, που αποχώρησε τραυματίας στο 67ο λεπτό. Προφυλάχθηκαν Αθανασιάδης, Τζιόλης και Ρατς, που έμειναν εκτός αποστολής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάτι περισσότερο από μισή ώρα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νίκης Βόλου στο "Γ. Καραϊσκάκης", να φτάσει εν τέλει στην επικράτηση με 3-1 και να αρχίσει ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην εφετινή Super League.

Η Νίκη Βόλου "φόρτωσε" το κέντρο της για να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού, αλλά η παραβίαση της εστίας της δεν άργησε να έρθει (στο 11ο λεπτό με υπέροχο σουτ του Παϊτίμ Κασάμι) κι ενώ νωρίτερα είχαν απειλήσει οι Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Ματιέ Ντοσεβί

Στο πρώτο τέταρτο ο Ντοσεβί ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τη δεξιά πτέρυγα, εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο ένα τετράλεπτο έφτανε για να "τελειώσει" το ματς.

Συγκεκριμένα στο 28' ο Δημήτρης Διαμαντάκος σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των "ερυθρόλευκων" και στο 32' ο Ιμπραΐμ Αφελάι άνοιξε λογαριασμό. Να σημειωθεί ότι και τα τρία μπήκαν με το αριστερό πόδι, ενώ μετά από 11 μήνες και το ματς με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε όπως και όποτε ήθελε, ενώ μετέφερε με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα από τη μία πτέρυγα στην άλλη. Οι φιλοξενούμενοι απλώς παρακολουθούσαν τις επελάσεις των παικτών του Μίτσελ και οι συνεχείς παρατηρήσεις του Βίλιαν Φλουτ σε Μέτσε Νέτι και Κέις Λάουξ για να συγκλίνουν στον άξονα δεν έπιαναν τόπο.

Με 9-2 τελικές, 69%-31% κατοχή και φυσικά 3-0 σκορ, οι πρωταθλητές άφησαν το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Η Νίκη Βόλου το εκμεταλλεύθηκε κι αφού απείλησε με τον Νίκο Γιαννιτσάνη στο 47', σημείωσε το γκολ της τιμής στο 56' με εξαιρετική ενέργεια του Βασίλη Σκούρτη, ο οποίος απέφυγε το νεοεισελθόντα Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ήταν εξωαγωνιστικό, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για αδιευκρίνιστη αιτία έπιασε από το λαιμό τον Γιώργο Νικλητσιώτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg