Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, ζητά και τα ρέστα απ το Δημόσιο


http://www.policenet.gr/sites/default/files/field/image/271120141437s.jpg
Μέλος της περιβόητης συμμορίας με τα καλάσνικοφ που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και κουβαλάει στην πλάτη του οκτώ βαριά κακουργηματικά αδικήματα ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί...

... η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης του από τον Δήμο Καβάλας που εργαζόταν.

Το μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Μετά την καταδίκη του ο Δήμος τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης.

Το τελευταίο έκρινε ότι υπέπεσε στο παράπτωμα της «εντός και εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής» και του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης).

Ο πρώην εργαζόμενος στον εν λόγω  Δήμο ζητεί να ακυρωθεί η απόλυσή του γιατί παραβιάζεται το συνταγματικά προστατευόμενο τεκμήριο της αθωότητας και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης δεν είναι τελεσίδικη, ενώ ήδη έχει ασκήσει έφεση.  

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι  σύμφωνα με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένα πρόσωπο που κατηγορείται για ποινικά αδικήματα είναι αθώο μέχρι να αποδειχθεί  η ενοχή του με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην προσφυγή αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καταδικάστηκε για τα αδικήματα της:

1) Διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση, η οποία τελέστηκε  από δύο και περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες και που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, η συνολική αξία των αντικειμένων της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα,
2) Απόπειρας ληστείας από κοινού, οι υπαίτιοι της οποίας ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους,
3) Απλής συνέργειας σε ληστείες, οι δράστες των οποίων ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κατ’ εξακολούθηση.
4) Κατ’ εξακολούθηση έκρηξη από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα,
5) Κατ’ εξακολούθηση προμήθεια εκρηκτικών υλών από κοινού,
6) Παράνομη οπλοφορία με πολυβόλο,
7) Κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, η οποία τελέστηκε με έκρηξη από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα,
8) Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση,
9) Παράνομη κατοχή όπλου και
10) Πολλαπλή αντίσταση.


Παράλληλα, ο πρώην υπάλληλος του Δήμου Καβάλας αθωώθηκε από την κατηγορία «της συγκρότησης  και διεύθυνσης από κοινού εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας κατείχαν όπλα και εκρηκτικά».

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης επέβαλε βαριές ποινές  που συνολικά ανέρχονται στα 356 έτη κάθειρξης, σε 19 άτομα που καταδικάστηκαν ως μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Συγκεκριμένα από 19 καταδικάστηκαν, με  ποινές που  φτάνουν μέχρι και τα 75 χρόνια κάθειρξης για τους "εγκεφάλους", ενώ  αθωώθηκαν12. Η πολυσέλιδη δικογραφία περιελάμβανε πάνω από 150 αδικήματα, όπως συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ATM, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg