Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κι άλλο πρόβλημα με αεροπλάνο της AirAsia

Φιλιππίνες: Αεροσκάφος της AirAsia βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης

Ενα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας AirAsia βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης σε αεροδρόμιο στις Φιλιππίνες, λόγω των ισχυρών ανέμων...


 Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μεταξύ των 159 επιβαινόντων.

Μέλη του πληρώματος ενεργοποίησαν την διαδικασία έκτακτης εκκένωσης του αεροσκάφους, που είναι ένα Airbus A320-200, όταν το αεροπλάνο έφυγε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Καλίμπο στο Ακλάν.

Το περιστατικό συνέβη λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία με το αεροσκάφος της εταιρίας που κατέπεσε στην Ινδονησία, παρασέρνοντας στο θάνατο 162 επιβάτες.

ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΙΛΟΤΟΣ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πιλότου του C130 Hercules, το οποίο επιχειρούσε για τον εντοπισμό των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της πτήσης QZ8501 της AirAsia.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του υπολοχαγού Τρι Γουόμπογουο που ήταν συγκυβερνήτης στο μεταγωγικό αεροσκάφος του στρατού της Ινδονησίας, οι πρώτες στιγμές από τον εντοπισμό των πρώτων νεκρών ήταν ανατριχιαστικές.

«Υπάρχουν επτά με οκτώ άνθρωποι. Τρεις από αυτούς κρατιούνταν χέρι-χέρι», είπε στην εφημερίδα της Ινδονησίας, Kompas.

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν 40 σοροί να έχουν περισυλλεγεί, διαψεύδονται από τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διάσωσης της Ινδονησίας.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τζακάρτα ο Μπάμπανγκ Σοελίστιο, έχουν περισυλλεγεί μόλις τρεις νεκροί που έχουν μεταφερθεί στο πλοίο Μπουνγκ Τόμο.

Ο Σοελίστιο διευκρίνισε, μάλιστα, πως οι σοροί ανήκουν σε δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Την πληροφορία στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, Μαναχάν Σιμορανγκίρ, ο οποίος δήλωσε πως η ενημέρωση για τον εντοπισμό 40 πτωμάτων προέκυψε από λάθος επικοινωνία με τους διασώστες.











πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg