Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Έφτασαν επιτέλους στην Ελλάδα! Συγκλονιστικές μαρτυρίες!

Έφτασαν επιτέλους στην Ελλάδα οι 106 διασωθέντες

Με δάκρυα στα μάτια και τη φωνή να πνίγεται στη συγκίνηση έφτασαν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα οι 106 Έλληνες διασωθέντες από το πλοίο Norman Atlantic. Η απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν έλαβε...

... τέλος όταν μπόρεσαν να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που τόσα εικοσιτετράωρα περνούσαν τον δικό τους Γολγοθά, έως ότου να μάθουν την τύχη των συγγενών τους.

«Επί δέκα ώρες, ανέβαινε ένα άτομο τη φορά, ανά μισή ώρα» περιγράφει την εμπειρία του ένας διασωθείς από το Norman Atlantic, ενώ τονίζει ότι δεν υπήρχε κανείς να καθοδηγήσει τους  επιβάτες, τι να κάνουν. «Είδα ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα» λέει.

«Επιβάτες μοίραζαν τα σωσίβια» λέει συγκλονισμένος ένας οδηγός φορτηγού περιγράφοντας το χάος και τον πανικό που επικράτησε στο μοιραίο πλοίο.

 «Κατέβηκε συνάδελφος οδηγός και κρεμάστηκε από το σκοινί για να δέσει το ρυμουλκό», περιγράφει την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι επιβάτες του Norman Atlantic μόνοι τους, μέσα στον τρόμο, με τα στοιχεία της φύσης εναντίον τους και τη φωτιά να τους καίει τα πόδια.

«Έσπασα το χέρι μου στο καράβι, ρίξανε μπλακ άουτ και δεν χτύπησε συναγερμός, σε μισή ώρα είχε φουντώσει όλο το καράβι», περιγράφει άλλος επιβάτης και συνεχίζει: «Είδα κόσμο να πέφτει στη θάλασσα, να πνίγεται, το πλήρωμα έφευγε πρώτο» καταγγέλει.

 Αέρας, βροχή, χιόνι, χαλάζι και η φωτιά μας έκαιγε λέει διασωθείσα του δυστυχήματος, που επίσης τονίζει πως μόνοι τους οι επιβάτες προσπαθούσαν να σωθούν.

«Ένας ξεχώρισε από το πλήρωμα, ο Αλεξ, ο Ιταλός ύπαρχος, ήταν ο μόνος που μας βοήθησε» λέει άλλος επιβάτης που ταξίδευε με την πενταμελή του οικογένεια. «Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, μεταξύ μας... Νιώθω τυχερός που σωθήκαμε όλοι», περιγράφει συγκινημένος. 














πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg