Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τελείωσε η συνάντηση Τσίπρα - Ντάισελμπλουμ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ντάισελμπλουμ

Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συνοδεύεται στο ταξίδι του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.


Τον κ. Ντάισελμπλουμ υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ακολουθεί συνάντηση των δύο ευρωπαίων αξιωματούχων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο υπουργείο Οικονομικών και οι δύο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Ντάισελμπλουμ και Βίζερ αναμένουν να ακούσουν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τις προθέσεις της αναφορικά με την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά και τις προτάσεις για τον τρόπο συνέχισης της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ έστειλε προειδοποίηση «με κάθε ειλικρίνεια» στην κυβέρνηση: «Εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα».

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μέσω των New York Times, ο οποίος ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης, αλλά και να μη λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7 δισ. ευρώ που κρίνεται απαραίτητη για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας έως τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά αποτιμά θετικά τις ώς τώρα εξελίξεις λέγοντας ότι αυτές οι αλλεπάλληλες επισκέψεις ευρωπαίων αξιωματούχουν έρχονται ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής αλλαγής.

Σημειώνουν ακόμη πως αν δεν είχε έρθει αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, όλα θα είχαν συνεχισθεί όπως πριν χωρίς καμία συζήτηση για εγκατάλειψη της λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg