Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Mercedes-Benz GLC 2016


http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/2016-mercedes-benz-glc-receives-a-nice-rendering-80861-7.jpg

Με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην γκάμα των Γερμανών σε κάθε επίπεδο –ακόμα και σε ό,τι αφορά τα ονόματα των μοντέλων τους- η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτεί κανείς να αναγνωρίσει ομοιότητες μεταξύ της μέχρι σήμερα γνωστής GLK και του μοντέλου που θα τη διαδεχτεί, την GLC.

Ξεκινώντας από το όνομά της, το οποίο αλλάζει, υπακούοντας στη νέα στρατηγική της Mercedes-Benz και ακολουθώντας το παράδειγμα της πρόσφατης GLE Coupe και της GLA προς όφελος μιας πιο ορθολογικής ιεράρχησης, υποδεικνύοντας τη θέση της νέας GLC στην γκάμα κατ’ αντιστοιχία με την C-Class.

Εξίσου δεδομένη με την αλλαγή ονόματος είναι και η αύξηση των διαστάσεων του γερμανικού SUV το οποίο θα διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχια, αποκτώντας, έτσι –και- την απαραίτητη απόσταση από την νέα μικρότερη SUV πρόταση της Mercedes-Benz, GLA.

Επιπλέον, οι διαφορετικές αναλογίες θα εξασφαλίσουν στην GLC περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό, ενώ οι λιγότερο τετραγωνισμένες της επιφάνειες και το βελτιωμένο κέντρο βάρους αναμένεται να τις προσδώσουν περισσότερο δυναμισμό αισθητικά αλλά και σε ό,τι αφορά τα οδικά της χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, αφετηρία για την νέα GLC θα αποτελέσει η πλατφόρμα της C-Class η οποία χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου αναμένεται να περιορίσει το βάρος του νέου SUV.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις, στη βάση της γκάμας αναμένεται να πάρει θέση ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,8 λίτρων και ο οποίος θα εξοπλίζει την GLC 250.

Αμετακίνητο αναμένεται να παραμείνει το diesel μοτέρ των 2,1 λίτρων, ενώ στην κορυφή της γκάμας, θα εξακολουθεί να υφίσταται ένας V6 κινητήρας για την έκδοση GLC 350.

Με δεδομένη τη συγγένεια της GLC με την C-Class, τις διαθέσιμες εκδόσεις αναμένεται να συμπληρώσει μια plug-in υβριδική έκδοση στα πρότυπα της αντίστοιχης C 350 plug-in hybrid που παρουσιάστηκε, προσφάτως, στην έκθεση του Detroit και η οποία περιορίζει τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου της σε 2,1 λίτρα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 48 γρ./χλμ.


Στον «αντίποδα» της γκάμας της GLC, θα βρεθεί η πανίσχυρη έκδοση με την υπογραφή της AMG -με τα αντίστοιχα πρωτότυπα να έχουν ήδη δώσει το παρών σε δοκιμές εξέλιξης- και η οποία, όπως και η Mercedes-AMG C 63, θα εξοπλίζεται με τον διπλά υπετροφοδοτούμενο V8 των 4,0 λίτρων.

Επίσης δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων που η γερμανική φίρμα παρουσίασε στο Detroit, δεν αποκλείεται την γκάμα της νέας GLC να συμπληρώσει μια ακόμα έκδοση με την υπογραφή του Affalterbach, στα πρότυπα της C 450 AMG Sport η οποία θα βρεθεί μεταξύ των «απλών» εκδόσεων και την κορυφαία CLC 63 AMG, αποτελώντας μια προσιτή εναλλακτική επιδόσεων.

http://usa-car-reviews.com/wp-content/uploads/2015/01/2016-Mercedes-Benz-GLK-Interior.jpg






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg