Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πλησιάζει πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας;



Μπροστά στο ενδεχόμενο πλήρους αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ και Κούβας  βρίσκεται η διεθνής κοινότητα με πιθανό σενάριο να ανοίξουν οι πόρτες στις πρεσβείες των δύο χωρών έως τις 10 Απριλίου.


Όπως αναφέρει το Reuters, η εξέλιξη αυτή δρομολογείται πριν από την σύνοδο των αμερικανικών κρατών στον Παναμά, σύμφωνα με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ρομπέρτα Τζέικομπσον.

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τότε» δήλωσε η Τζέικομπσον, μετά το πέρας της πρώτης ημέρας του δεύτερου γύρου των ιστορικών συνομιλιών με την Κούβα που διεξήχθη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το «ξεπάγωμα» των σχέσεων μεταξύ Αβάνας και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν, ταυτόχρονα και αιφνιδιαστικά στις 17 Δεκεμβρίου, οι πρόεδροι των δύο χωρών, ο Κουβανός Ραούλ Κάστρο και ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα.

Επισήμως, οι δύο χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1961, μολονότι από το 1977 έχουν ιδρύσει Γραφεία Συμφερόντων η μία στην πρωτεύουσα της άλλης.














πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg