Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Πράσινο φως" για την τετράμηνη παράταση από Γερμανία



Το "πράσινο φως" για την τετράμηνη παράταση που ζήτησε η Ελλάδα, έδωσε η Κάτω Βουλή της Γερμανίας, όπως μετέδωσε το Reuters.


Η παράταση εγκρίθηκε με 542 ψήφους υπέρ και 32 κατά.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει συγκεντρωθεί ποτέ για οποιοδήποτε πρόγραμμα διάσωσης χώρας της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έστειλε νέα μηνύματα προς την Αθήνα, ενώ κάλεσε τους βουλευτές της χώρας του να πάρουν τη δύσκολη απόφαση και να στηρίξουν τη συμφωνία για την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.

"Δεν μιλάμε για νέα δισεκατομμύρια προς την Ελλάδα. Δεν μιλάμε για αλλαγές σε αυτό το πρόγραμμα. Η απόφαση αφορά την παροχή περισσότερου χρόνου ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως «η Αθήνα δεν μπορεί να αλλάξει μόνη της τους όρους του προγράμματος χωρίς συμφωνία με το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ» και συμπλήρωσε πως «χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ό,τι οι άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα στήριξης για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg