Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Θα περάσει το ελληνικό αίτημα από τη Bundestag



Την 4μηνη παράταση του προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα αναμένεται να υπερψηφίσει σήμερα Παρασκευή, με μεγάλη πλειοψηφία, η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή...

... (Bundestag), παρά το γεγονός ότι αναμένονται αρκετές «διαρροές» βουλευτών από την κεντροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης Μέρκελ. 

Σε ανεπίσημη ψηφοφορία που έγινε χθες στην ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), 22 βουλευτές δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν το αίτημα της Αθήνας, ενώ πέντε αναμένεται να απόσχουν από την ψηφοφορία.

Σε ανάλογη συνεδρίαση της ΚΟ των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών (SPD), και οι 193 βουλευτές εμφανίστηκαν υπέρ της έγκρισης του ελληνικού αιτήματος για 4μηνη παράταση της ευρωπαϊκής βοήθειας.

Υπέρ της παράτασης αναμένεται να ψηφίσουν και οι 63 βουλευτές των Πράσινων.

Κατά της ελληνικής πρότασης έχουν δηλώσει πως θα ταχθούν τέσσερις βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Ακόμα 13 μέλη του κόμματος έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Η τελική στάση του κόμματος θα αποφασιστεί το πρωί της Παρασκευής σε συνεδρίαση της ΚΟ.

Χωρίς την έγκριση της Bundestag δεν είναι δυνατό να τεθεί σε εφαρμογή η 4μηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg