Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

«Το κράνος σώζει» λέει ο Πάπας

«Το κράνος σώζει» λέει ο Πάπας και δίνει το ιερό παράδειγμα

Ολη η Ιταλία έχει τις βέσπες της, όμως ο νότος έχει υψηλότερα ποσοστά σοβαρών ατυχημάτων με θύματα κάτω των 30 επειδή, μεταξύ άλλων, το κράνος δεν είναι ο κανόνας.


Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των νέων Ιταλών βρήκε έναν ισχυρότατο... διαφημιστή: Τον Πάπα Φραγκίσκο, που έδωσε το καλό παράδειγμα σε πλήθος στη Νάπολη.

Κατά την πρόσφατή επίσκεψή του στην πόλη, ο Φραγκίσκος φόρεσε με υπερηφάνεια λευκό κράνος -προφανώς ώστε να ταιριάζει με τα παπικά άμφια- και την επιγραφή Napoli που του δόθηκε από το πλήθος.

Στην πόλη, η επισκοπή και ο τοπικός σύλλογος μοτοσυκλετιστών έχουν διοργανώσει εκστρατεία (και μάλιστα με το όνομα «Η παναγιά μαζί σου») για να γίνει κανόνας η χρήση κράνους.

Τα φλας φυσικά άστραψαν για την ιδιαίτερη «τιάρα» του Ποντίφικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια δημόσια εμφάνιση του Φραγκίσκου, ιδιοκτήτης γνωστής πιτσαρίας του προσέφερε ένα κομμάτι... πίτσα, επειδή προηγουμένως ο ποντίφικας είχε παραπονεθεί πως λόγω του αξιώματος δεν μπορεί πια να πάει σε πιτσαρία. (Έτσι, ολοκληρώθηκε το τρίπτυχο των ιταλικών συμβόλων πίτσα-βέσπα-Πάπας).




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg