Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας «βλέπει» ο Μ.Σουλτς

Την εκτίμηση ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα «επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o κ. Σουλτς συμπληρώνει ότι στη συνέχεια η Ελλάδα «δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες» για να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό» σχέδιο.

Συνεχίζονται οι επαφές

Συνεχίζονται την Τρίτη οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, στον απόηχο της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία, αλλά και του πολύωρου δείπνου που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

 Ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τον κυβερνητικό εταίρο και ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (15:30) αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ (11:15).

Θα συναντηθεί επίσης με την συμπρόεδρο του Die Linke, Κάτια Κίπινγκ, και τον πρόεδρο της ΚΟ του ίδιου κόμματος (12:15).

Προτού αναχωρήσει για την Αθήνα ο πρωθυπουργός θα δει τους προέδρους των Πράσινων Τζεμ Οζντεμίρ και Σκα Κέλλερ (17:00), ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος.


Πολύωρο δείπνο

Πολύωρο ήταν το δείπνο που παρέθεσε η καγκελάριος στον πρωθυπουργό: άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, συζητήθηκαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, το σκάνδαλο της Siemens, ενώ έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Η ελληνική πλευρά έθεσε «κόκκινες γραμμές» σχετικά με μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά κάτι που -σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας- έγινε αποδεκτό σε πολιτικό επίπεδο από την γερμανική πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο Eurogroup.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι δεν είμαστε στο σημείο όπου βρισκόμασταν πριν, καθώς η συνάντηση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αποσυμφόρηση της έντασης που είχε δημιουργηθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg