Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθούν οι τελευταίες φήμες για την επίσημη επιστροφή του «X-Files» στην τηλεόραση.


Η σειρά επιστρέφει για ένα νέο κύκλο έξι επεισοδίων, μαζί της επιστρέφουν ο δημιουργός της Κρις Κάρτερ, ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι και η Τζίλιαν Αντερσον, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, χωρίς ακόμη να έχει καθοριστεί η ημερομηνία προβολής τους.

«Θέλω να το θεωρώ ως ένα διάλειμμα 13 χρόνων», δήλωσε ο Κρις Κάρτερ. «Τα καλά νέα είναι ότι ο κόσμος έγινε ακόμη πιο παράξενος, μια ιδανική στιγμή για να αφηγηθούμε αυτές τις έξι ιστορίες.»

Οι υπεύθυνοι του Fox, Γκάρι Νιούμαν και Ντέινα Γουόλντεν δεν έκρυψαν ποτέ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, το ενδιαφέρον τους να φέρουν ξανά πίσω τη σειρά για μια νέα σεζόν, στη λογική που το έκανε ο έξτρα κύκλος του «24»:

«Είχαμε το προνόμιο να δουλέψουμε με τον Κρις και στις εννέα σεζόν του "X-Files" - μια από τις πιο σημαντικές δημιουργικές εμπειρίες της καριέρας μας - και δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ενθουσιασμένοι μπροστά στην προοπτική του να εξερευνήσουμε αυτόν τον απίστευτο κόσμο μαζί του για ακόμη μια φορά.

Το " Χ-Files" δεν ήταν μόνο μια εμβληματική σειρά για το στούντιο και το δίκτυο, ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο που έγινε κομμάτι της ποπ κουλτούρας - και παρέμεινε ένα αληθινό διαμάντι για τη σωρεία των θαυμαστών που το αγκάλιασαν από την αρχή του.
Λίγες σειρές στην τηλεόραση είχαν τόσο αφοσιωμένο κοινό και ανυπομονούμε να τους προσφέρουμε το επόμενο κεφάλαιο του Μόλντερ και της Σκάλι που περιμένουν.»


Πηγή
Μανώλης Κρανάκης