Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Λάθος τουίτ στοίχισε 8 δισ. δολάρια στο Twitter

Λάθος τουίτ στοίχισε 8 δισ. δολάρια στο Twitter
 
Σχεδόν οκτώ δισ. δολάρια έχασε εν μια νυκτί, και συγκεκριμένα εκείνη της Τρίτης, το Twitter κι όλα εξαιτίας ενός λάθος τουίτ.

Η εταιρεία επρόκειτο να ανακοινώσει τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, όπου είναι εισηγμένη. Αυτή η τακτική, σχολιάζει το BBC, δίνει στους επενδυτές τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την είδηση, να επεξεργαστούν τα οικονομικά αποτελέσματα και να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται με καθαρό μυαλό την επόμενη ημέρα.

Δυστυχώς, όμως, για το Twitter, κάποιος σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κυκλοφορήσει αυτές τις πληροφορίες νωρίς, στην ιστοσελίδα του Nasdaq για τους επενδυτές που αφορά σε τεχνολογικά θέματα.

Αρχικά, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, φάνηκε ότι κανείς δεν παρατήρησε πραγματικά το λάθος, μέχρι που ένα tweet στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από την τεχνολογική εταιρεία Selerity υπογράμμισε το λάθος και αποκάλυψε τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Twitter.

Οι αγορές εξακολουθούσαν εκείνη την ώρα να διαπραγματεύονται και η εταιρεία δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει επισήμως τα αποτελέσματά της σε μια δήλωση που θα χρύσωνε το χάπι στους επενδυτές και θα μετρίαζε τις επιπτώσεις στην τιμή της μετοχής. Αποτέλεσμα η αξία της μετοχής να μειωθεί κατά 25% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης εκείνης της ημέρας.

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα του Twitter δεν ήταν και τόσο τραγικά αφού κατέγραψε 20 εκατ. δολάρια σε σχέση με τα 456 εκατ. δολάρια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές της αγοράς. Παράλληλα, αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω και οι μελλοντικές προβλέψεις.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg