Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συγχαρητήρια από τον Παυλόπουλο στους διακριθέντες αθλητές

Συγχαρητήρια και... συγγνώμη από τον Παυλόπουλο στους αθλητές που διακρίθηκαν
(Φωτογραφία:  Intime )
Αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής δέχθηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος...

Απευθυνόμενος στους αθλητές και στις αθλήτριες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τους συνεχάρη και δια ζώσης, δήλωσε: «αισθανόμαστε υπερήφανοι, είναι αλήθεια, γιατί ιδίως σε αυτές τις ώρες, ο Τόπος έχει ανάγκη να δείξει και προς τα έξω, και κυρίως προς τα έξω, ποιος είναι πραγματικά».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «συνηθίζουμε να αναγνωρίζουμε στους αθλητές μας ιδίως, αυτό που τους ανήκει όταν είναι στην κορυφή. Ξεχνάμε, όμως, πολλές φορές- και αυτό είναι μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους μου από την πλευρά της Πολιτείας- ότι εσείς ώσπου να φθάσετε εκεί, κάνετε έναν μεγάλο αγώνα. Στον οποίον η Πολιτεία πολλές φορές είναι απούσα».

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος «η Πολιτεία ξεχνάει ότι στον αθλητισμό ο άνθρωπος δίνει τα πάντα, αλλά έχει και μια ζωή στη συνέχεια. Τον καιρό που εσείς αθλείσθε, άλλοι νέοι άνθρωποι -και καλά κάνουν-ετοιμάζονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτό δεν επιτρέπεται να μην το λαμβάνουμε υπ΄όψιν, όταν πλέον αφού δεν μπορείτε να συμβάλετε στο πλαίσιο του αθλητισμού, πρέπει να έχετε την ζωή που σας αξίζει».

Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε: «Αυτή την συγγνώμη θέλω να την εκφράσω δημόσια. Προσθέτω δε ότι ελπίζω πως αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει. Γι΄αυτό είμαστε εδώ με τον υπουργό. Ελπίζω πραγματικά στο μέλλον να μπορούμε να σας λέμε συγχαρητήρια όχι μόνο γι΄αυτό που κάνετε τώρα, αλλά και για την πορεία της ζωής σας στη συνέχεια. Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ, να είναι ο Θεός μαζί σας και να αγωνίζεσθε για να δίνετε το δικό σας παράδειγμα».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιο Βασιλειάδη, σημείωσε ότι η Ομοσπονδία έχει τιμήσει και τη χώρα και το άθλημα και την ελληνική νεολαία δια των πρωταθλητών και αγωνιζόμενων αθλητών.

«Θα ήθελα να σας πω ότι το χαρακτηριστικό της Ομοσπονδίας είναι ότι μας φέρνει διακρίσεις και μετάλλια, αλλά είναι μια νοικοκυρεμένη Ομοσπονδία, η οποία δικαιούται τη συμπαράσταση όλων μας» δήλωσε ο κ.Κοντονής.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «αυτές οι στιγμές μας δυναμώνουν κύριε Πρόεδρε» και πρόσθεσε: «σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, διότι αυτό επιβάλλει το δικό μας καθήκον και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για να δικαιώσουμε ακόμη μια φορά τη χώρα και εσάς και των υπολοίπων που μας βοηθούν».
(Οι πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg