Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εκτός Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ



Εκτός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής μετατίθενται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που φέρονται να βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για διασύνδεσή τους με κυκλώματα δουλεμπόρων.


Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μετακινούνται με απόσπαση προς άλλες υπηρεσίες, που δεν συνδέονται με θέματα δίωξης παράνομης μετανάστευσης. Ο ένας εξ αυτών από το τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής όπου υπηρετούσε μετακινήθηκε στη Διεύθυνση Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ).

Ο δεύτερος που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στο τμήμα Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών μετακινήθηκε, κατά πληροφορίες, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Mόλις την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με έρευνα που διεξάγουν ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ για τη δράση κυκλωμάτων δουλεμπόρων, ενώ οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν ότι διεξάγουν έρευνα σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, προς το παρόν, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που μετακινήθηκαν διατηρούσε επαφές και συνεργαζόταν με Ιρακινό δουλέμπορο και αξιωματούχο της ΕΥΠ, με ψευδώνυμο «Νικήτας».

Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του φέρεται να αρνείται σε όλους τους τόνους οποιαδήποτε ανάμειξή του με κυκλώματα δουλεμπόρων.
Ο δεύτερος αξιωματικός που αποσπάστηκε σε υπηρεσία εκτός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών υπηρετούσε στο παρελθόν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Είχε απασχολήσει στο παρελθόν την επικαιρότητα για ανάμειξή του σε υποθέσεις λαθρανασκαφών.


Πηγή
Γιάννης Σουλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg